Telindus leidt MBO'ers op tot netwerkbeheerder

Ict-dienstverlener Telindus leidt MBO'ers intern op tot junior netwerkengineers om de senioren door te kunnen laten groeien.

Dienstverlener Telindus start een intern opleidingsprogramma voor MBO'ers. Het opleidingstraject neemt anderhalf jaar in beslag. De eerste twee maanden van de opleiding leren de zeven nieuwe medewerkers de basisbeginselen over netwerktechnologie en delen senior engineers van Telindus hun praktijkervaringen. Zodra ze de basiskennis machtig zijn, gaan de studenten aan de slag met de apparatuur in het eigen lab van Telindus.

De ict-dienstverlener leidt zelf mensen op vanwege de krapte op de arbeidsmarkt en om meer doorgroeimogelijkheden te creëren voor het bestaande team van engineers. Binnen drie weken vond Telindus een geschikte groep MBO-kandidaten.

Ict-achtergrond

"Er is gekozen voor MBO'ers omdat het moeilijk is om hoger geschoold personeel te vinden", vertelt marketing manager Karin van Ieperen. "De kandidaten hebben geen van allen een specifieke ict-achtergrond. Er is geselecteerd op technische kennis en bezit van een rijbewijs."

Na twee maanden training zijn de medewerkers klaar om, naast het vervolg van de opleiding, onder begeleiding basisstoringen in het veld te verhelpen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Geselecteerd op het hebben van een rijbewijs hahahaha

@ REV Tja als je met de trein of bus naar een storing toe moet schiet dat niet echt op, vooral niet met onze geweldige, altijd op tijd komende, openbaar vervoer in Nederland. Ook als er snacht een storing is, hoe kan je dan daar naar toe? met de taxi? Als je er even over nadenkt is het nog niet zo gek om een rijbewijs op te nemen als een selectie voorwaarde.

Half geld voor halve kennis ?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-19T14:58:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.