Microsoft bedenkt ICT-innovaties met student

Microsoft, de TU Delft en dienstverlener Avanade organiseerden samen de programmeerwedstrijd Imagine Cup. De partijen zetten de samenwerking voort en hopen zo op ‘meer innovaties in de ict en het onderwijs'.

De Technische Universiteit Delft, Microsoft en ict-dienstverlener Avanade gaan samenwerken. Het eerste project is een onderzoek naar model-driven engineering, een modelleertaal op het gebied van softwareontwikkeling.

De samenwerking moet studenten van de masteropleiding Computer Science de kans geven in aanraking te komen met ict in de praktijk. Ook biedt het ze de mogelijkheid samen te werken met Avanade en Microsoft, aldus de bedenkers van het project. De initiatiefnemers hopen met de structurele samenwerking ‘een uitdagende omgeving voor studenten te creëren en te zorgen voor meer innovaties in de ict en het onderwijs'.

Het is niet de eerste keer dat de drie partijen met elkaar samenwerken. De afgelopen twee jaar werkten de TU Delft, Avanade en Microsoft al meerdere malen samen aan projecten, waaronder de programmeerwedstrijd Imagine Cup en het geven van gastcolleges.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij TU Delft

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-01T17:26:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.