Tennet uitgeroepen tot beste digitale werver

Digitaal-Werven heeft onderzocht welke bedrijven de beste digitale sollicitatiemogelijkheden hebben. Volgens de organisatie doen vooral netbeheerder Tennet en internetbureau Tam Tam het goed.

Netbeheerder Tennet biedt werkzoekenden de beste mogelijkheid digitaal te solliciteren. Dat vindt de organisatie ‘Digitaal-Werven', die 350 werkgevers onderzocht. Internetbureau Tam Tam kreeg een eervolle vermelding.

De initiatiefnemers van de wedstrijd onderzoeken jaarlijks bedrijven en organisaties op hun digitale sollicitatie-ervaring. Jobboards, uitzendbureaus en werving- en selectiebureaus worden niet onderzocht. De digitale sollicitatie-ervaring bestaat uit de website van de werkgever, het online
sollicitatieproces en een daadwerkelijke sollicitatie bij de organisatie. Om de afhandeling van een digitale sollicitatie te controleren, hebben de bedenkers van de wedstrijd ook zelf gereageerd op een vacature.

Volgens de juryleden geeft Tennet het sollicitatieproces een persoonlijke draai door foto's van werknemers op de website te plaatsen. Ook kunnen werkzoekenden via een video een indruk krijgen van de bedrijfssfeer.

Internetbureau Tam Tam kreeg een eervolle vermelding, omdat de recruiters via de website goed bereikbaar zouden zijn. Ook is de wervingssite volgens de jury overzichtelijk en gebruiksvriendelijk.

Late reactie

Digitaal-Werven liet onlangs nog weten dat een groot deel van de werkgevers laat reageert op digitale sollicitaties. Zo zou bijna de helft van de bedrijven niet binnen een week reageren op berichten van werkzoekenden. Eenderde van de werkgevers heeft meer dan twee weken nodig, aldus de onderzoekers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-04T10:49:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.