Enkele ontslagen bij Microsoft Nederland

Hoewel Microsoft wereldwijd vijfduizend banen schrapt, ontslaat het bedrijf in Nederland slechts enkele werknemers. Met de ontslagronde hoopt de softwareleverancier in totaal 1,5 miljard dollar te besparen. 1500 functies worden per direct geschrapt.

Softwarefabrikant Microsoft ontslaat wereldwijd vijfduizend werknemers. In Nederland vallen enkele ontslagen. De ontslagen vallen in de afdelingen Onderzoek en Ontwikkeling, Marketing, Verkoop, Juridisch, Personeelszaken en Justitie. Dat maakte de fabrikant bekend tijdens de presentatie van de financiële resultaten van het tweede kwartaal.

1400 functies komen per direct te vervallen. De overige 3600 functies worden de komende anderhalf jaar geschrapt. Het bedrijf hoopt hiermee 1,5 miljard dollar te besparen. "De economie en de ict-bestedingen zijn minder goed dan verwacht dit tweede kwartaal. Daarom nemen we snel maatregelen om kosten te besparen", zegt financieel directeur Chriss Liddell.

Omzet

De omzet uit pc-software ('client revenue') daalde met acht procent. De fabrikant wijt dit aan de dalende pc-verkopen. De omzet uit servertools nam toe met vijftien procent. In totaal maakt het bedrijf een omzet van 16,63 miljard dollar het tweede kwartaal, een groei van twee procent vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Op internet gingen al lange tijd geruchten dat de softwaregigant banen zou schrappen. Het aantal ontslagen varieerde daarbij van zesduizend tot tienduizend. De geruchten werden echter nooit bevestigd door het bedrijf. Bij Microsoft werken wereldwijd 95.000 werknemers. In Nederland werken 650 mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een snelle rekensom: 1,5 miljard / 5.000 FTE geeft een salaris omgerekend naar Euros van ongeveer 230.000. De 1,5 miljard wordt over anderhalf jaar uitgesmeerd, maar toch wat ik me dan wel afvraag, zou iedereen een dergelijk salaris krijgen, of gooien ze de dure mensen eruit?

Wel eens nagedacht wat naast een salaris werkgeverslasten, sociale lasten en niet te vergeten huisvesting en faciliteiten kosten? Voortaan ff nadenken voordat je domme en vooral suggestieve dingen gaat roepen. We werken niet allemaal bij een bank:)

Gaan ze nu inkrimpen op Onderzoek en Ontwikkeling?
Dat wordt nog gezellig.

Volgens mij ligt het bij MicroSoft bij de kern van het bedrijf, de gedachte achter het klantbeeld dat dit bedrijf heeft.
De flop van vista maar niet willen toegeven en al weer klaar staan met een nieuw product. De klan tzit helemaal niet te wachten op een nieuwe Windows.
Ik denk dat ze eens moeten gaan werken aan een goed basis systeem en daarbij allerlij software los aanbieden. Zo kan de klant zelf bepalen. de nieuwe mode is zelf bepalen. Google en linux hebben dit al door maar logge MicroSoft staat wat dat betreft op een eiland met hun geheel eigen klant beeld.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-22T16:34:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.