ICT-bedrijven belonen ondernemerschap niet

Ruim een kwart van de ict'ers vindt dat ondernemerschap binnen de organisatie waar zij werken niet wordt beloond. Dit blijkt uit onderzoek van TNS Nipo. Gemiddeld vindt slechts achttien procent van de werknemers dit.

Hoewel ict'ers zichzelf minder ondernemend vinden binnen hun bedrijf dan werknemers in andere beroepsgroepen, vinden weinig ict'ers (negentien procent) dat hun werk zich niet voor ondernemerschap leent. Ruim een kwart geeft aan dat gebrek aan ondernemerschap voortkomt uit gebrek aan beloning door de werkgever. Opvallend is dat slechts achttien procent van alle ondervraagden dit als reden gaf voor het ontbreken van ondernemerschap. Dit blijkt uit onderzoek van TNS Nipo.

Verder wijt 45 procent van de ict'ers het weinig tonen van ondernemerschap binnen de organisatie waar zij werken aan tijdsdruk. Ruim een kwart (28 procent) geeft aan dat het bij het ontplooien van activiteiten duidelijk moet zijn wat ze op gaan leveren en 37 procent dat procedures een belemmering vormen om ondernemerschap binnen de organisatie te ontplooien.

Intrapreneurschap

TNS Nipo deed onderzoek naar de mate van intrapreneurschap bij Nederlandse bedrijven. Intrapreneurs zijn werknemers die nieuwe initiatieven ontwikkelen om de organisatiedoelen te bereiken. Uit het onderzoek blijkt ook dat ict'ers zichzelf minder ondernemend vinden dan werknemers in andere beroepsgroepen. Bijna zes op de tien werknemers (57 procent) vindt zichzelf ondernemend. Minder dan de helft van de werknemers met een ict-functie (47 procent) vindt zichzelf intrapreneur.

Aan het onderzoek hebben zeshonderd respondenten deelgenomen, waarvan 108 actief zijn in de ict-sector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Computable goes Weekend, Story, Prive? Beetje een boude titel voor een onderzoek waarbij de minderheid aangeeft dat ondernemerschap niet wordt beloond ...

Nee, Computable goes benchmark. In vergelijking met werknemers bij willekeurige bedrijven zeggen ict'ers vaker (namelijk ruim een kwart tegen achttien procent) dat ondernemerschap niet wordt beloond.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-23T14:54:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.