Logica: Niet meer bankzitters dan vorig jaar

Doordat ict-dienstverlener Logica momenteel werkt met minder onderaannemers, heeft het bedrijf net zoveel bankzitters als voorgaande jaren. Andere ict-dienstverleners hebben wel meer mensen dan vorig jaar die ze niet bij een klant kunnen plaatsen.

Ict-dienstverlener Logica zegt net zo veel bankzitters te hebben als voorgaande jaren. Collega dienstverleners als Sogeti of VX Company hebben momenteel meer mensen dan vorig jaar waarvoor ze geen opdracht hebben. Logica wil niet vertellen voor hoeveel mensen hij momenteel geen werk heeft.

Volgens een woordvoerder van Logica wordt er nu minder gewerkt met onderaannemers. Dat is deels de reden dat het bedrijf nu hetzelfde aantal bankzitters heeft als voorgaande jaren. "Vorig jaar hebben we al laten weten dat we minder gebruik wilden maken van onderaannemers. Dit is een trend die vorig jaar al is ingezet", aldus de woordvoerder.

Frictiebankzitterij

Volgens een woordvoerder zitten er bij het bedrijf altijd wel mensen op de bank. "We hebben een aantal frictiebankzitters", zegt hij. Net als bij frictiewerkeloosheid, heeft de dienstverlener altijd een aantal mensen die tussen twee projecten inzitten.

Het bedrijf kan niet zeggen of er minder opdrachten zijn dan vorig jaar. De dienstverlener heeft nu zijn zogeheten 'stille periode' voorafgaand aan de presentatie van de jaarcijfers. Logica presenteert de voorlopige jaarcijfers op 25 februari.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hummm.... gelul ik hoor van diverse Logica mensen heel andere geluiden...

@Jan Klaassen: als er een aantal mensen op de bank zit wil dat nog steeds niet zeggen dat het er meer zijn dan vorig jaar...

Dus vorig jaar hadden ze ook een bank vol!

Wacht maar op de jaarcijfers...

Ik ben het met Jan Klaassen eens. Ik spreek regelmatig Logicanen en bij allen hoor ik het zelfde. "Er zitten er meer op de bank dan anders..."

Dus of de eigen werknemers van Logica hebben geen inschattingsvermogen, of Logica liegt. In beide gevallen heb je een probleem, denk ik! ;-)

(hmmm, als dit nou echt zo is, valt dit dan onder de noemer "koersgevoelige informatie"???)

@Katrien: haha, Logica heeft simpelweg een probleem...

Een probleem ga je niet te lijf met een reclamespotje, ze stellen alles in het werk om een ander beeld te creeeren, dit doe je in mijn optiek door te beginnen met het erkennen van fouten, beloftes nakomen... dit doen ze niet want dat opent de deuren voor schadeclaims.

Tot die tijd blijft de propagandamachine in werk...

Ik gok op een afstoot van een subtak... met als extra info, `Het ligt toch niet helemaal in het verlengde van Logica en haar ...... blablablablabla`

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-28T10:29:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.