HvA start opleiding tot game-ontwikkelaar

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) start een vierjarige opleiding voor game-ontwikkelaars. Het is de derde Nederlandse opleiding specifiek voor de ontwikkeling van computerspellen.

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) start een opleiding voor gameontwikkeling. De opleiding Game Development is bedoeld voor studenten die alles willen leren over het ontwerpen en het realiseren van (serious) games.

De opleiding duurt vier jaar en moet studenten opleidingen tot creatieve informatici die op veel plekken aan de slag kunnen in de internationale gamewereld. De nadruk binnen de opleiding ligt op gametechnologie, game-ontwerp en gameproductie.

Veel vraag

In Nederland is veel vraag naar ontwikkelaars van games. Onlangs opende in Leeuwarden een gamestudio. Dat moet ervoor zorgen dat meer studenten die een opleiding Communication and Multimedia Design aan de Hogeschool Leeuwarden hebben gevolgd, in de regio blijven wonen.

De opleiding in Amsterdam is de derde hbo-opleiding in Nederland specifiek gericht op het gebied van de ontwikkeling van computerspellen. De hogeschool NHTV in Breda en de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht hebben al dergelijke opleidingen. Ook de opleiding Communication and Multimedia Design, die op verschillende hogescholen in Nederland wordt gegeven, richt zich op game-ontwikkeling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Tevens is er de opleiding tot Games Programmer van QANTM, een internationaal opererend opleidingsinstituut dat in samenwerking met de Middlesex University of London BA/BSc in Games Development en -Design aanbiedt.

Welke leerjaar word dit beschikbaar gesteld?

Kevin: ik weet niet of je dat aan mij vroeg, maar alle info staat op www.qantm.nl .

...behalve de prijzen...

Ik vind dat de auteur van dit artikel zijn research behoorlijk slecht heeft gedaan. Al ruim voor de opleiding in Breda bestond was er al Game Design en Development aan de KMT in Hilversum. Tevens bestond de opleiding Design for Virtual Theatre and Games (ook aan HKU, Utrecht) al ruim voor dat Breda begon met een opleiding voor games. Als je een beetje meer research doet twijfel ik er niet aan dat er meer HBO games-opleidingen zijn die momenteel meeliften op de games hype.

Beste John,
Ik heb naar aanleiding van uw reactie wat wijzigingen doorgevoerd in het artikel. Aan de HKU is er inderdaad de opleiding Game Design en Development.
Ik heb de gegevens opgezocht bij de IB Groep, maar deze opleiding kwam niet bovendrijven.
Met vriendelijke groet,
Rian van Heur

Aanvullend is het misschien ook goed om te weten dat er aan de Universiteit van Amsterdam een master Game studies kan worden gevolgd. Zie link onder:

http://www.uva.nl/en/education/master-s/master-s-programmes/masters-programmes/masters-programmes/content/folder/information-studies-game-studies/game-studies.html

Groeten,

Sebastiaan

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-03T11:19:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.