Groningse ICT-studenten krijgen les bij RDW

De Hanzehogeschool Groningen gaat samenwerken met de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Ict-studenten krijgen stageplaatsen aangeboden, worden praktijkgericht opgeleid en worden ingezet bij onderzoek. Dat is vastgelegd in een convenant.

Het ICT Bedrijf van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) gaat samenwerken met de Hanzehogeschool Groningen. RDW stelt stageplaatsen beschikbaar en biedt gastcolleges, praktijkopdrachten en rondleidingen aan bij studenten van het Instituut voor ict van de Groningse hogeschool.

Er werd al samengewerkt, maar de plannen voor intensievere samenwerking zijn nu in een convenant vastgelegd. Er komen jaarlijks vier stageplekken beschikbaar. "Maar lesprogramma's zijn ook gericht op studenten die in het begin van de opleiding zitten", benadrukt Gerard Doll divisiemanager ICT bij RDW. Het semi-overheidsbedrijf  gaat onder begeleiding onderzoekswerk uitbesteden aan studenten. RDW maakte eerder bij de beveiliging van rijbewijzen gebruik van onderzoek van ict-studenten.

RDW heeft 232 ict'ers in dienst. Het bedrijf houdt alle ict, van beheer tot applicatieontwikkeling, binnenshuis. Het gaat bijvoorbeeld om informatieanalyses. Het ict-instituut van de Groningse hogeschool telt 150 studenten. De opleider hoopt door de samenwerking onderwijs aan te bieden dat beter aansluit op de praktijk. Hoewel er momenteel geen vacatures openstaan verwacht Doll dat onder de studenten potentiële nieuwe werknemers zitten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-06T13:19:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.