Student bekijkt wereldprobleem in Imagine Cup

Beginnende ict'ers hebben nog even de tijd om zich op te geven voor technologiewedstrijd Imagine Cup. Eind maart sluit de inschrijvingstermijn. De wedstrijd waarvan de finale in het Egyptische Caïro plaatsvindt, moet studenten stimuleren creatieve ict-toepassingen te ontwikkelen. De ideeën moeten dit jaar in het thema staan van de millenniumdoelen.

Ict-studenten die willen meedoen aan de Imagine Cup, kunnen zich tot 31 maart inschrijven voor de technologiewedstrijd. Microsofts jaarlijkse evenement staat dit keer in het teken van het oplossen van 's werelds grootste problemen.

Deelnemers wordt gevraagd zich te richten op de millenniumdoelen: afspraken die 189 landen in 2000 met elkaar gemaakt hebben om vooruitgang te boeken op het gebied van armoede, onderwijs, gezondheid en milieu. De technologische ideeën van jonge ict'ers moeten daarbij helpen.

Creatieve ICT-toepassingen

De Imagine Cup moet studenten stimuleren creatieve ict-toepassingen te ontwikkelen. De winnaar van de landelijke finale op maandag 20 april gaat door naar de wereldwijde finale, die in juli plaatsvindt in de Egyptische hoofdstad Caïro.

Vorig jaar was het thema van de wedstrijd ‘milieu'. Studenten moesten met behulp van technologie een bijdrage leveren aan een duurzamere leefomgeving. Hogeschool Rotterdam won toen de Nederlandse finales, maar de wereldwijde finales werden gewonnen door een Australisch team.

Microsoft organiseert de Imagine Cup dit jaar voor de zevende keer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-17T10:36:00.000Z Heleen van Roon


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.