Wie werkt waar?

Tien mensen gaan aan de slag in een nieuwe baan. Uit de stroom van nieuwe benoemingen in de ict-sector zet Computable de belangrijkste overstappen op een rij.

Kristof Bogaert naar Anubex

Kristof Bogaert  (40) wordt softwarespecialist bij het Belgische Anubex.  Bogaert is gespecialiseerd in het ontwikkelen van Java-applicaties. Hij zal meewerken aan verscheidene mainframeprojecten gericht op interactieve en transactionele applicaties. Kristof Bogaert heeft zich tijdens z'n carrière voornamelijk bekwaamd in het ontwerpen en ontwikkelen van applicaties en het programmeren van migratieoplossingen. Eerder werkte hij bij Ideal Systems en Zetes.

Ernst Jilderda naar Nachon

Softwareleverancier Nachon, gespecialiseerd in het optimaliseren van transport en logistieke processen, stelt Ernst Jilderda aan als algemeen directeur. Jilderda werkte eerder bij Baan Software. Vervolgens was hij actief als CEO van Augeo Software, en als investeerder via investeringsmaatschappij Stirr IT Up. Via dat bedrijf kwam hij in contact met Nachon, wat hem zijn huidige positie opleverde. Nachon bestaat inmiddels twintig jaar. Oprichter Mattanja in 't Veld krijgt hierdoor tijd om de onderneming te laten groeien en het binnenhalen van nieuwe klanten.

Peter Uelen directeur Schneider Electric

Peter Uelen wordt algemeen directeur van Schneider Electric in Nederland. Uelen was sinds 2002 als regiodirecteur bij APC verantwoordelijk voor aanzienlijke groei in de Benelux, Scandinavië en de Baltische landen. Deze Amerikaanse stroomvoorzieningspecialist werd in 2006 als IT business unit ingelijfd door Schneider Electric.  Wim Hendriksen wordt Country Manager Benelux voor de business unit APC. Hendriksen is sinds 2004 werkzaam bij APC, tot nu als landenmanager België en Luxemburg. Daar komt de verantwoordelijkheid voor Nederland bij.

Daan Boon wordt directeur Ortec TSS

Daan Boon is de nieuwe directeur van Ortec Team Support Systems, onderdeel van de Ortec-groep. Boon werkt al 15 jaar bij Ortec als global sales executive. TSS is gespecialiseerd in de ontwikkeling van software voor het meten van sportprestaties ter ondersteuning van coaches en sportorganisaties. Boon was altijd al een drijvende kracht achter Ortec TSS. Hij heeft zich binnen Ortec ook altijd beziggehouden met sportsponsoring.

Pinewood vergroot technische afdeling

Securitybedrijf Pinewood heeft zijn technische afdeling uitgebreid. Richard Olij (38 jaar) is begonnen als security consultant. Eerder werkte Olij bij ING Bank en in verschillende security-functies bij PointGroup. Kees van den Bos (37 jaar) wordt security engineer. Van den Bos deed eerder ervaring op bij ING, Daf en Nuon. Roel van der Valk (34 jaar) wordt eveneens security engineer. Van der Valk is afkomstig van de GarantiBank, waar hij systeembeheerder was.

Marco Lesmeister directielid Kender Thijssen

Marco Lesmeister (45) wordt directeur solutions bij ict-dienstverlener voor middelgrote en grote ondernemingen Kender Thijssen. In deze functie is hij verantwoordelijk voor alle ict-verkoop, projecten, onderhoud- en beheeractiviteiten van Kender Thijssen. Hij begon zijn carrière bij HP, waarna hij de firma InterProm startte. Dit bedrijf in beheer- en beveiligingsconsultancy verkocht hij aan Inter Access, waar hij lid van hoofddirectie werd.

Pieter Stroop naar DM Interface

Pieter Stroop (41) verlaat Experian Nederland als directeur verantwoordelijk voor datakwaliteit en emailmarketing. Hi stapt over naar branchegenoot DM Interface. Hij wordt directeur business development, verantwoordelijk voor sales- en marketing. Stroop heeft aan de wieg gestaan van datakwaliteit bij Experian. Zo introduceerde hij online opschoningsdiensten en een datawasstraat. Hij is medeorganisator van de Dag van de Datakwaliteit en de Data Quality Award.

Asysco versterkt migratieafdeling

Mainframe-migratiespecialist Asysco heeft drie medewerkers aangetrokken voor de afdelingen Q&A en R&D & Migratie. Gerlof Lutter versterkt Asysco als tester. Hij werkte eerder bij de Groningse IB-Groep en Atos Origin.  Lesley Bickerton en Jeremy Lukins komen in dienst als software engineers.  Zij deden respectievelijk ervaring op bij Unisys en IBM en HBOS Financial Services. Asysco is gespecialiseerd in migraties van Unisys Linc EAE- en Cobol-applicaties naar open systemen.

Hein Ragas maakt stap bij Aia Software

Hein Ragas (35) wordt manager professional services bij Aia Software, producent van het ITP Document Platform. De afdeling professional services is verantwoordelijk voor de implementatie van het ITP Document Platform bij klanten. Als manager professional services gaat Ragas zich vooral richten op ontwikkeling van de consultants binnen Aia Software en de verdere professionalisering van de dienstverlening aan klanten.  Eerder werkte Ragas als software engineer bij GX.

Ron Broeren naar Quint

Ict-managementadviesbureau Quint Wellington Redwood benoemt Ron Broeren tot principal consultant. Met zijn kennis van ict-applicatie- en -infrastructuur en ervaring in strategische outsourcing versterkt hij de sourcing-praktijk van Quint.  Broeren heeft ruim vijftien jaar ervaring op het gebied van ict  en bpo-outsourcing,  zowel bij Nederlandse als internationale ondernemingen. Eerder werkte hij voor Capgemini, Atos Origin, Morgan Chambers en EDS.

Van baan veranderd?

Laat het ons weten via een e-mail aan Computable.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-28T15:26:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.