Hoogleraar recht en ICT treedt toe tot KNAW

De in recht en informatisering gespecialiseerde hoogleraar Corien Prins (1961) van de universiteit van Tilburg treedt toe tot de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Prins doet onderzoek naar internationale reguleringsvraagstukken in relatie tot ict en andere technologieën, bijvoorbeeld privacyvraagstukken. Zij is lid van de adviesraad van ICTRegie, het Nationaal Regieorgaan voor ICT-onderzoek en innovatie. De KNAW adviseert de regering op wetenschappelijk gebied.

Proffessor Prins is verbonden aan het Tilburg Institute for Law, Technology and Society van de universiteit van Tilburg. Zij richt zich in haar onderzoek op reguleringsvraagstukken van technologie en onderwerpen als informatiebelangen, eigendom van informatie en elektronische identificatie. Een speciaal aandachtsveld waarmee zij zich bezighoudt is de relatie tussen burger en overheid in een informatiesamenleving.

Raad voor het Regeringsbeleid

Onder haar leiding zijn de afgelopen jaren diverse rapporten over reguleringsaspecten van nieuwe technologie opgesteld voor onder meer de Europese Commissie en de ministeries van Justitie, Binnenlandse Zaken, Economische Zaken. Prins is ook lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.

KNAW

De KNAW is actief bij de kwaliteitsbeoordeling van wetenschappelijk onderzoek. De Akademie is verantwoordelijk voor negentien instituten voor wetenschappelijk onderzoek en voor dienstverlening aan de wetenschap. De in totaal ruim tweehonderd leden van de Akademie zijn wetenschapsbeoefenaren, werkzaam op alle terreinen van het wetenschappelijk onderzoek. Akademieleden kiezen jaarlijks nieuwe leden aan de hand van aanbevelingen uit de wetenschappelijke gemeenschap, op grond van de geleverde wetenschappelijke prestaties. Dit jaar zijn 28 nieuwe leden gekozen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-20T14:45:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.