Werknemer raakt gestrest door vakantieperiode

Hoewel de vakantie vooral bedoeld is om te ontspannen, ziet ruim veertig procent van de werknemers op tegen de zomerperiode. Dat blijkt uit onderzoek van uitzendbureau Unique. De stress die voorafgaat aan de vakantie, zou dit jaar erger zijn dan twaalf maanden geleden.

Volgens de onderzoekers ziet ruim veertig procent van het personeel op tegen de zomer. Een jaar geleden was dat nog 33 procent. Dat zou vooral komen doordat werkgevers minder snel overgaan tot het inhuren van vakantiekrachten.

Algemeen directeur van Unique Michel de Lassacquère: 'Alleen wanneer het echt nodig is, worden vakantiekrachten ingezet. Dit is een logisch gevolg van de markt, echter om de huidige werknemers productief te houden is het belangrijk dat ze ook kunnen genieten van hun vakantie.'

Vervangend personeel

Dat blijkt niet voor iedereen even gemakkelijk. Bijna een kwart van de werknemers verwacht problemen op het werk doordat er in de zomer geen vervangend personeel wordt ingehuurd. Een op de tien personeelsleden vindt bovendien dat de vakanties van werknemers onderling niet goed worden afgestemd. Toch zijn er meer ondervraagden die vinden dat de vakanties wel goed op elkaar worden afgestemd: ruim twee op de tien werknemers denken er zo over.

Overigens vindt dertien procent van de bezoekers het niet erg om tijdens de vakantie van collega's wat harder te moeten werken.

Het uitzendbureau ondervroeg ruim zeshonderd werknemers.

Goed geregeld?

Hoe zit het bij jou op kantoor? Trek je met een gerust hart de deur van het kantoor achter je dicht? Of veroorzaakt de vakantie vooral veel stress? Geef je reactie!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Bijna een kwart van de werknemers verwacht problemen op het werk doordat er in de zomer geen vervangend personeel wordt ingehuurd."

Gelukkig voor jou als werknemer is dat niet jouw verantwoordelijkheid, maar die van je werkgever. Als jij tijdig je vacantie periode hebt aangegeven aan je manager en 'de klant" kun je met een gerust hart op vacantie. Zo niet, dan is er ergens iets goed mis in het bedrijf waar je werkt, dat jij je zorgen loopt te maken over zaken die NIET tot jouw verantwoordelijkheidgebied of takenpakket behoren.

Heppy Hollydays (zonder mobiel of email van de zaak!!)

Altijd heerlijk tijdens zomervakanties.
Als men ervoor kiest om kinderen te nemen, dan moeten zij vaak rond deze tijd... en dan zeg ik:
Ik ga lekker werken, want wat is er mooier dan werken terwijl iedereen weg is. Zeker in de ict,wat betekent geen incidenten of what ever.... Dus heerlijk ergens een beamer opzoeken en dvd-tjes afspelen of extra langere lunch en koffie breaks :)
Ik ga lekker in de laagseizoen en is nog goedkoper ook....
:-)
Big Smile van een Happy Person :)

Vakantie/Vervanging personeel? In de IT? Is dit een nieuw concept of zo?

Pietje gaat 2-4 weken op vakantie, heeft als vervanger Klaasje in zijn Outlook-Out-Of-Office die er echt niets vanaf weet.

Is dat erg? Welnee. Sinds wanneer is kantoor-IT levensbedreigend?

Leuke poll, maar waar is de optie 'geen vervanging, alles blijft gewoon drie weken liggen'?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-29T15:11:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.