ICT-salarissen dalen tijdens eerste kwartaal

De salarissen in de ict zijn in het eerste kwartaal van dit jaar iets gedaald. Het gaat om een afname van 0,8 procent. Daarvoor was er nog sprake van groei, hoewel die wel steeds minder werd. Dat blijkt uit de beloningsmonitor van organisatieadviesbureau Eprom.

De systeemontwikkelaar heeft te maken met een daling van 3,6 procent en voor ict-beheerders daalt het salaris met 1,1 procent. Alleen het strategisch ict-personeel doet het beter: dat zag de beloning in het eerste kwartaal omhooggaan met 3,2 procent.

Een jaar geleden zaten de salarissen nog in de lift. Toen ging het bruto ict-salaris met 1,3 procent omhoog vergeleken met een kwartaal eerder.

Eprom is een bureau dat hr-oplossingen levert en bedrijven adviseert bij managementvraagstukken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Maar nu stijgen ze weer en hard.Zelfs tijdens de zomer maanden !!! Verbazingwekkend niet ?

Nou, bij mij niet Wim! Ik werk voor een grote 'ICT-dienstverlener', maar verdien nu anderhalf jaar onder het minimum van deze schaal. De eerste stap in de richting heb ik gehad, voor de tweede is de kraan dicht gedraaid. Nog geen inflatiecorrectie!

Mooi verhaal maar wanneer geven de grote bedrijven (Atos, Cap, etc) die 10 procent terug die begin dit jaar werd ingehouden op ons loon?

Ik ben 1 januari 2009 overgestapt en in totaal 8 procent erop vooruit geaan. van daling is geen sprake. Maar ik heb dan ook wel de reorganisatie overleefd.
Ik ben overigens tester/testconsultant bij een kleine ICT dienstverlener

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-20T15:59:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.