Banometer: aantal ICT-vacatures neemt toe

Vergeleken met de afgelopen weken is het aantal ict-vacatures in de landelijke bladen fors gestegen. Het gaat om 44 onvervulde functies in week 33. Dat blijkt uit gegevens van Nielsen Media Research.

Hoewel het nog steeds mager is, blijken personeelsmedewerkers vooral te zoeken naar het hoofd applicatiebeheer. Naar deze ict'er wordt in een week zeven keer gevraagd. Dat is vijf keer vaker dan een week eerder.

De tweede plek is voor de (adjunct) directeur automatisering. Voor deze functie werden zes personeelsadvertenties geplaatst. Het gaat om advertenties in de landelijke bladen.

Over de Banometer

De Banometer toont het aantal ict-personeelsadvertenties in 27 landelijke kranten en vakbladen. De gegevens zijn afkomstig van Intermediair Arbeidsmarkt Analyse en Nielsen Media Research.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het begin van het herstel.... Of slechts omdat de zomerperiode is afgelopen?

Het blijft een achterhaald topic dit.. Wordt het niet eens dit dit op te doeken, danwel rigoureus aan te passen? De meeste vacatures zijn tegenwoordig toch echt online te vinden.
Dus de vacatures in de bladen/kranten zeggen weinig over de markt.

Dit geeft wel degelijk een goed beeld. Het feit dat het aantal vacatures in de bladen/kranten toeneemt houdt zeer waarschijnlijk ook in dat het aantal online vacatures is gestegen. Exrapoleren noemen ze dat.

"Het gaat om 44 onvervulde functies in week 33."
En dat tegen ruim 8000 werkelozen, hmm schiet niet echt op, wel?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-24T09:59:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.