Trainer verlengt re-integratietraject ICT'ers

Cursus wordt uitgebreid met lessen over Itil-Foundation

Het reïntegratieproject voor werklozen dat trainingsbureau Succes-ICT coördineert, is met enkele jaren verlengd. In opdracht van UWV Werkbedrijf (voorheen CWI) helpt de opleider werklozen bij het behalen van een ict-certificaat. Het project ging een jaar geleden van start.

Deelnemers aan het lesprogramma worden in twaalf weken opgeleid tot Certified Novell Administrator (CNA), Microsoft Certified Desktop Support Technician (MCDST) en Novell Certified Linux Administrator (NCLA). Het trainingsbureau werkt bovendien aan een extra training over Itil-Foundation. Deze cursus wordt over enige tijd aan het re-integratietraject toegevoegd.

Werkervaringsplaatsen

Volgens directeur Martin Brus van het trainingsbureau zijn aan het begin van dit jaar vooral veel ict'ers op eerste- en tweedelijns niveau hun baan verloren. 'Dit zijn ict'ers met die vrijwel geen ict-opleiding gevolgd hebben, maar wel over voldoende werkervaring beschikken', aldus Brus. 'Werkgevers kijken nu vooral naar opleiding en certificeringen. Als de ontslagen ict'ers een marktconform certificaat behalen, wordt de kans op een nieuwe baan duidelijk groter.'

De directeur verwacht dat ongeveer 70 procent van de kandidaten een baan vindt dankzij certificering. Toch heeft de economische crisis wel invloed op het re-integratietraject. 'Het vinden van werkervaringsplaatsen is moeilijker dan verwacht', legt Brus uit. 'Daarom vinden wij studie en ontwikkeling belangrijker dan de stageperiode. De tijd wordt gevuld met het opdoen van kennis over en ervaring met nieuwe producten als Microsoft Windows 2008 Server, Novell IDM en Groupwise. '

Klassikaal

Tijdens de opleiding krijgen de studenten een week Novell-training en moeten ze drie weken klassikaal studeren. Ook een zevendaagse Microsoft-training en een drieweekse stage bij een ict-werkgever maken deel uit van het lespakket. Bovendien worden de ict'ers in spe bijgespijkerd in persoonlijke verzorging, ‘omdat elke ochtend scheren niet meer vanzelfsprekend is als je al een jaar thuiszit'. De opleiding wordt afgesloten met een examen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Voeg er nog een cursus (client, desktop, webserver, database) programmeren aan toe, dan gaat het pakket er aardig uitzien.

De ict zit te wachten op mensen die INZICHT hebben en dat daadwerkelijk ook kunnen implementeren. Programmeren is in mijn ogen DE manier om dit voor elkaar te krijgen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-01T10:32:00.000Z Heleen van Roon


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.