Internetbeveiliger houdt workshop voor student

Leverancier van internetbeveiligingsoplossingen Kaspersky Lab organiseert een conferentie in Londen voor studenten en opleiders. Tijdens de bijeenkomst op 21 en 22 november met de naam IT Security for the Next Generation discussiëren de deelnemers over cybercriminaliteit en kunnen studenten workshops volgen.

Ook presenteren experts, wetenschappers en onderzoekers plannen om de informatietechnologie beter te beveiligen. Een programmacommissie, die onder andere bestaat uit Kaspersky Labs algemeen directeur Eugene Kaspersky, beoordeelt de ideeën. Plannen die voor beoordeling in aanmerking komen, moeten bijvoorbeeld gaan over wetgeving en veiligheid, het meten van malware en spam of de commercie van webcriminaliteit.

Verder organiseert het bedrijf workshops voor studenten over de verschijnselen van webcriminaliteit, toekomstige beveiligingsproblemen en de psyche van de cybercrimineel. Dit laatste onderwerp wordt door antivirusspecialist Eddy Willems. 'We bespreken bijvoorbeeld hoe voorlichting op school kan bijdragen aan de online veiligheid', zegt hij. Het beveiligingsbedrijf hoopt met de conferentie jonge specialisten met elkaar in contact te brengen, zodat zij nieuwe ideeën kunnen opdoen.

Ict'ers die niet alleen de workshops volgen, maar ook hun beveiligingsidee willen laten beoordelen, kunnen tot 15 september hun suggestie bij Kaspersky Lab indienen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een hele goede ontwikkeling van Kaspersky. Zo geef je als privaat bedrijf ook invulling aan een stuk maatschappelijke verantwoordelijkheid. Gezamenlijk kijken naar relevante ontwikkelingen, werken aan vergroten bewustwording. En vanuit nieuw te verkrijgen inzichten een verdere invulling geven aan het verhogen van veiligheid en vertrouwen in het internet. Zoiets verdient navolging.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-04T09:37:00.000Z Heleen van Roon