Squerist start sportief re-integratietraject

Ict-consultancybureau Squerist geeft werklozen met een fysieke of psychische beperking de mogelijkheid te re-integreren via leerwerkprogramma 'Mensen bewegen tot nieuwe mogelijkheden'. Hierbij staat sporten centraal. 'Wij willen hiermee onze verantwoordelijkheid naar de samenleving nemen', vertelt André Boeters, directeur van Squerist en initiatiefnemer van het project. 'Maar het is niet alleen liefdewerk. Wij blijven een commercieel bedrijf.'

Hoewel Boeters er niet op rekent direct fulltimers tot zijn beschikking te hebben na de projectperiode en het traject ook niet is bedoeld om een tekort aan arbeidskrachten op te vullen, is de insteek wel dat mensen na het traject bij Squerist aan de slag gaan. Boeters: 'Wij denken dat wij met de via het project opgeleide mensen de werkdruk makkelijker kunnen verlagen bij drukte op externe projecten. Bijvoorbeeld door hen intern in te zetten.' De kandidaten moeten hierdoor wel beschikken over een hbo werk- en denkniveau.

In eerste instantie rekende het ict-bedrijf erop drie tot vijf mensen te begeleiden in het eerste jaar met een maximum van tien personen over twee jaar. Door de crisis moet dit aantal echter wat worden bijgesteld. 'Het is voor ons ook koffiedik kijken, maar doordat de vraag naar externen stagneert, hebben wij minder nieuwe mensen nodig', zegt Boeters.

Bewegen

Squerist heeft het re-integratietraject 'Mensen bewegen tot nieuwe mogelijkheden' opgezet in samenwerking met ketenpartner UWV en Intensive Care, centrum voor bewegen. Sport maakt een integraal onderdeel uit van het programma. 'Ik geloof dat alleen werk- of studiebegeleiding onvoldoende is om mensen die al lange tijd geen werk hebben, weer uitzicht op werk te geven. Wij nemen de term 'in beweging komen' heel letterlijk, omdat wij denken dat de kans van slagen daarmee veel hoger ligt.'

De kandidaten worden voorgedragen via UWV, de gemeente of een re-integratiebureau. Squerist onderwerpt hen vervolgens aan een strenge voorselectie. Boeters: 'Als iemand aangeeft wel het studieprogramma te willen volgen, maar niet wil sporten, past diegene niet in het programma.' De eerste kandidaat is twee maanden geleden met het programma begonnen.

Squerist heeft vestigingen in Veenendaal en Meppel. Er werken ongeveer honderd mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Klasse! Dit is een mooie vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen! Ga zo door!

Vacatures bij UWV

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-09T14:35:00.000Z Kim de Vries