ICT'ers leren communiceren tijdens kookcursus

Arbeidsbemiddelaar Head First laat freelance ict'ers in de horeca werken. Zelfstandigen zonder personeel (zzp) moeten zo leren hoe zij professionaliteit en gastvrijheid kunnen gebruiken bij hun werkzaamheden. Vooral communicatievaardigheden krijgen de aandacht.

De zzp'ers krijgen les van chef-kok Herman den Blijker die tijdens het project vergelijkingen trekt tussen de horeca en het bedrijfsleven. De keuken zou overeenkomsten hebben met de back office van een bedrijf, de gasten moeten de tevreden klant weerspiegelen en het menu wordt vergeleken met de bedrijfswebsite.

Onderbelicht

De arbeidsbemiddelaar hoopt dat de workshop 'het segment van de zelfstandig ondernemer in de ict-sector op een hoger niveau brengt'. De training gaat over de thema's 'samenwerken', 'professionele houding', 'etiquette' en 'klantgerichtheid'. Dit zijn de zogeheten 'soft skills'. 'Deze vaardigheden van zzp'ers in de ict zijn onderbelicht', zegt directeur Rick Kruiswijk van Head First. 'Wij hebben gemerkt dat zzp'ers die de soft skills onder de knie hebben, makkelijker aan een opdracht komen.'

Na elke workshop worden de twee beste deelnemers gekozen. Zij mogen tijdens de finale in december in Spanje aan het werk in een restaurant van Den Blijker. Tot nu toe hebben vierhonderd zzp'ers zich voor de workshops ingeschreven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuke free-publicitie stunt voor de aangesloten partijen. Het zal mij benieuwen wat een kok een ict-er kan daadwerkelijk INHOUDELIJK bij kan brengen op dit gebied.

Het is natuurlijk wel een leuk networking event voor alle ingeschreven dames en heren zpp-ers :-)

"De keuken zou overeenkomsten hebben met de back office van een bedrijf..de gasten moeten de tevreden klant weerspiegelen en het menu wordt vergeleken met de bedrijfswebsite. "
Ja dat klopt.. Er lopen bij beide afdelingen regelmatig dingen in de soep, die meestal - onder stress en tijdsdruk - zo heet moet worden geconsumeerd als ie word op gediend :-)

Een andere vergelijking tussen koken en software ontwikkeling uit de Bits & Chips:

http://www.bits-chips.nl/nieuws/opinie/bekijk/artikel/zonder-afbeelding-mosselen-met-blauwschimmelkaas.html

Volgens mij ben ik ICT-er geworden, omdat ik redelijk logisch kon denken. Bovendien zou je met ICT behoorlijk wat administratief werk overbodig maken. Zouden we als samenleving meer tijd krijgen voor 'leuke dingen'.

Koken hoort daar voor mij niet zo bij

Lekker uit eten wat mij betreft wel :-)

Dat is net zo genieten als een proces snel en soepel zien lopen dat eerder nog veel handwerk met zich mee bracht of uberhaupt niet goed verliep.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-11T14:52:00.000Z Heleen van Roon