EU verduidelijkt ICT-beroepscompetenties

Het Europese ict-standaardisatiecomité CEN/ISSS heeft een Europees kader gepresenteerd waarin 32 verschillende ict-beroepscompetenties zijn beschreven. Dit e-Competence Framework (e-CF) is bedoeld voor zowel het bedrijfsleven als de publieke sector. Het biedt ict'ers en hun managers duidelijke richtlijnen met betrekking tot hun ontwikkeling en geeft HR-managers handvatten om duidelijke functie-eisen op te stellen en de mogelijkheid te anticiperen op de ontwikkeling van ict-medewerkers.

Het Europese e-Competence Framework 1.0 is ontwikkeld door de ICT SKills Workshop van het CEN, een platform voor belanghebbenden uit de Europese ict-sector. Deze Europese werkgroep bestaat zowel uit afgevaardigden uit de ict-industrie, de publieke sector en andere sociale partners. De werkgroep richt zich op het opstellen van richtlijnen voor HR-beleid en competentieontwikkeling van ict'ers zodat de Europese ict-sector is voorbereid op de toekomst en zich verder kan ontwikkelen en versterken.

Kaart

In 2005 concludeerden de deelnemers van de workshop dat nationale belanghebbenden en afgevaardigden uit de Europese ict-industrie - zowel HR- als ict-managers - een gezamenlijk referentiekader zouden moeten ontwikkelen. Sindsdien houdt een onderdeel van de ICT Skills Workshop van het CEN zich bezig met het in kaart brengen van de verschillende ict-competenties. Een ander deel van de workshop probeert orde te scheppen in de ict-certificeringsjungle in Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-02T11:12:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.