Opleider Dirksen verwachtte geen onvoldoende

'Inspectie dwingt ons in ambtelijk format'

Voor Dirksen Opleidingen kwam de onvoldoende van de onderwijsinspectie zeer onverwacht. De inspectie stelde naar aanleiding van zijn jaarlijkse onderzoek van mbo-opleidingen vast dat de examinering bij de opleiding tot Ict-beheerder niet voldeed. Het particuliere opleidingsinstituut heeft echter niets veranderd ten aanzien van de procedures rondom het examen en scoorde vorig jaar nog een voldoende.

In een reactie op het rapport van de Onderwijsinspectie stelt Van der Mark, directeur van Dirksen Opleidingen dat de opmerkingen die de inspectie in 2008 had zelfs als verbeterpunten zijn doorgevoerd. 'De verbazing was daarom groot toen wij hoorden dat de examinering dit jaar onvoldoende was.' Volgens de particuliere opleider is het beoordelingskader dit jaar zodanig gewijzigd dat punten waarop vorig jaar nog voldoende werd gescoord, dit jaar onvoldoende zijn beoordeeld. 

Afwijkende procedures

Volgens woordvoerder Ronald Jansen gaat het daarbij vooral om de procedurele gang van zaken. Deze is volgens hem nu eenmaal anders bij een klein opleidingsinstituut als Dirksen dan bij een groot ROC.

'De onvoldoende slaat niet op de inhoud van onze examinering. Die is gewoon goed. Als kleinere organisatie hebben wij onze processen echter iets anders georganiseerd dan de meeste grote ROC's. Uit verschillende gesprekken met de inspectie bleek echter dat er geen ruimte is voor afwijkende procedures, ook niet als deze efficiënter werken binnen onze organisatie', laat hij weten.

Inmiddels heeft Dirksen Opleidingen een actieplan opgesteld om de processen zo in te richten zoals de Onderwijsinspectie dit wenst. Jansen: 'Wij worden daarmee wel in een ambtelijk format gedwongen. Dat vinden wij jammer.'  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-05T16:29:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.