'Informatica-opleidingen communiceren slecht'

Studenten

De masteropleidingen informatica zijn niet slecht, maar horen zeker ook niet bij de hoogst scorende universitaire masteropleidingen van Nederland. Vooral de communicatie met de student laat op sommige universiteiten te wensen over. De inhoud van de opleidingen is echter over het algemeen wel in orde. Dit blijkt uit gegevens uit de Keuzegids Masters 2010, een gids die een overzicht biedt van alle masteropleidingen in het Nederlandse hoger onderwijs.

Universiteit Utrecht en de Amsterdamse Vrije Universiteit bieden de beste Informatica-master aan. Zowel studenten als deskundigen beoordelen deze opleidingen positief. De Informatica-master Informatica van de Universiteit Utrecht heeft met 75 punten de hoogste score.

Deze kopstudie bestaat uit vier aparte programma's, te weten applied computer science, agent technology, software technology en game and media technology. De specifieke master parallel and distributed computer systems van de Vrije Universiteit volgt op een tweede plaats met een score van 68 punten. Geen enkele universiteit scoort een onvoldoende voor zijn Informatica-opleiding.  

Bijzondere master

De keuzegids concludeert aan de hand van de uitkomsten van zijn onderzoek dat studenten het beste kunnen kiezen voor een bijzondere master. 'Kiezen op inhoud lijkt het devies', stelt het rapport.

De Keuzegids Masters is een uitgave van het Hoger Onderwijs Persbureau (HOP) in Leiden, een onafhankelijk bureau dat gespecialiseerd is in onderzoek naar onderwijs. Voor de keuzegids raadpleegde het HOP verschillende landelijke databases, waaronder die van Studiekeuze123, de officiële landelijke website voor het hoger onderwijs.

Voor de ontbrekende gegevens is aanvullende research gedaan. Bijvoorbeeld voor de kosten die verbonden zijn aan het volgen van de verschillende masters, de titel die de studies opleveren en de aangeboden specialisaties. Daarnaast zijn met medewerking van het instituut ROA in Maastricht extra cijfers verzameld over de perspectieven op de arbeidsmarkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Geachte mevr K. de Vries.
Bent u ook (nog) in staat positieve berichten over de ict sector te produceren, of word u alleen uitbetaald per ict-onderwerp wat u de grond in boort?

Het artikel is niet zo negatief, hoor... maar de kop is wellicht iets te 'pakkend'.

»Informatica-master Informatica van de Universiteit Utrecht«

Ik dacht dat ik alle informatica-masters kende van de UU. Deze niet. Ik denk zelfs dat dit dikke peop is; er bestaat geen master Informatica. Dat is allereerst een te weinig sexy naam , en ten tweede is het geen Engelse naam.
Bedoelde men wellicht Software Technology? Is wel een zeer specialistische master met erg weinig studenten.

Beste
Is het mogelijk dat u bereid bent in een programma te maken voor een website?
Er zou een centrale site zijn waar andere ieder apart kunnen inloggen.En dan via het plaatsen op de centrale site zou dat dan ook moeten kunnen geplaatst worden op hun eigen site.
Om willen dat er regelmatig moet aangepast worden en tijdrovend is.
Het gaat uit voor een organisatie die al ver verschillende organisatie centraal punt wil geven
In afwachting van een possetief antwoord de groeten
Rosa Mertens

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-18T09:13:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.