Geen subsidie meer voor werkloze ICT'er

De re-integratie van werkloze ict'ers stokt nu de uitkeringsinstantie Het UWV Werkbedrijf (voorheen CWI) vrijwel geen re-integratietrajecten meer start. De uitkeringsinstantie is door het budget voor re-integratietrajecten heen en heeft de criteria om in aanmerking te komen voor een traject aangescherpt. Ict'ers vragen vooral een Individuele Re-integratie Overeenkomst (IRO) aan. Volgens re-integratiebureaus wordt vrijwel geen enkele aanvraag meer goedgekeurd.

Het UWV Werkbedrijf gaat minder externe re-integratiebureaus inhuren om werklozen aan een baan te helpen. Door de economische crisis is het aantal mensen met een werkloosheidsuitkering sterk gestegen, maar de uitkeringsinstantie heeft geen extra geld gekregen om hen te helpen. Trajecten die vorig jaar zijn uitgezet drukken op het budget van dit jaar. ‘De criteria waarop mensen in aanmerking komen voor een traject zijn aangescherpt', zegt een woordvoerder.

Ict'ers die langer dan een half jaar werkeloos zijn, kunnen gebruik maken van de regeling Individuele Re-Integratie Overeenkomst (IRO). Volgens de nieuwe criteria moeten ict'ers een jaar of langer werkloos zijn. ‘Een IRO is een maatwerktraject waarbij de werkzoekenden aan werk geholpen wordt', vertelt Huib Moerman van Reoplus ICT. ‘Er is ook een generiek traject, maar voor ict'ers is specifieke kennis en een netwerk noodzakelijk.' Dat erkent ook Jack Portegijs van ICT@Work. ‘Een ict'er komt in een klas terecht waar bijvoorbeeld ook een ex-cassiere zit. Degene die voor de klas staat weet vaak niets van ict. Ze krijgen dan bijvoorbeeld sollicitatietraining.'

Cobol of AS/400

Moerman denkt dat voor ict'ers met specifieke kennis van oude technologie, zoals Cobol of AS/400, getroffen worden doordat er geen gebruik meer kan worden gemaakt van de IRO-regeling. ‘Dat zijn ook net de mensen die momenteel door de bedrijven aan de kant worden gezet', zegt hij. Ook techneuten die hun cv niet goed weten in te vullen of zich niet goed kunnen verkopen, komen lastig aan een baan. Portegijs maakt zich ook zorgen over ict'ers op leeftijd.

Hoeveel ict'ers getroffen worden door het stopzetten van de regeling is niet duidelijk. Er zijn nu ongeveer 13.000 werkloze ict'ers. De ict'ers die een re-integratietraject zijn gestart, kunnen dit traject nog afronden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

"De uitkeringsinstantie is door het budget voor re-integratietrajecten heen en heeft de criteria om in aanmerking te komen voor een traject aangescherpt"
Hier openbaart zich volgende gedeelte van het COMPLOT wat er gaande is om de nederlandse ict industrie georganiseerd naar de kloten te helpen.

Ask yourself:
- Van wie krijgt het UWV haar budget centjes?
- Wie bepaald het UWV en reintgratie beleid?

Even de feiten op rij:
1. ICT opleidingen zuigen al jaren, kwa nivo, promotie, in en uitstroom aantallen en last but not least kwaliteit.
....Wie maakt het beleid hiervoor??


2. Dan worden er massaal (met als excuus de kredietcrisis) ruim 5300 loonslavernij ict-ers geloosd, gedumpt op de arbeidsmarkt door de grote ict-dienstverleners.

3. Nu word STRUCTUREEL de TERUGKEER in de ict industrie ONMOGELIJK GEMAAKT door de so called "brug van werk naar werk" het (te)werk(stellings)bedrijf.

4. De cijfers van de ZPP-ers die het loodje hebben gelegd tijdens deze operatie zijn hier nog niet meegerekend!


5. Kijk maar naar "de tekenen aan den muur" en doe dan zelf eens een trend-voorspelling:
- De naam UWV (samen met Centrum voor Werk en Inkomen) is al veranderd naar WERKbedrijf.
- Volgende fase Werkbedrijf word omgedoopt naar TEWERKSTELLINGSBEDRIJF, en er keren voor de oorlogse toestanden terug op de arbeidsmarkt.


"Het Werkbedrijf gaat minder externe re-integratiebureaus inhuren om werklozen aan een baan te helpen."
Tip voor alle reintegratiebedrijven..word wakker!
Het TEWERKSTELLINGSBEDRIJF zal jullie steeds minder nodig gaan hebben. Hierdoor krijgen ze straks de totale controlle over re-integratie in handen, Zodoende kunnen ZIJ bepalen waar en hoe jij gaat werken.

Hierbij zul je als "vrij" individu de keuze:
- Tewerkgesteld worden waar uberheid je wil hebben
- Krepperen (zonder uitkering) in de goot van de maatschappij

"Arbeits-einzats"
Dit bekende WOII begrip schiet spontaan bij me binnen, tijdens het lezen van dit bericht. Als dit door gaat schieten bepaald strak - over een aantal jaren - BRUSSEL waar je tewerk gesteld gaat worden in de comministische New World Order Europeesche Superstaat, waar me met zijn allen op af gaan!

Mooi he, de nederlandse arbeidsmarkt politiek :-)
Het is natuurlijk wel een uitgekookte, laaghartige, achterbakse en vooral doortrapte manier van onze eigen OVERHEID om de beroepsbevolking TE DWINGEN om andersoortig werk te gaan zoeken. Nederland veranderd langzaam in een communistsche staat, waarbij de overheid totale controle gaat krijgen over de bevolking.. mark(s) my words folks!

En "icters".... kunnen worden toegevoegd aan de VN lijst voor uitstervende beroeps in nederland. Doet me ook denken aan een uitspraak van een aantal maanden geleden "icters change or die...."

@RV, kapnah!
Dat gejekkel schiet je weinig mee op.

Maar idd is het beleid waar je je vraagtekens bij kan zetten.
Als je nagaat dat de nl'se economie het de laatste jaren relatief goed gedaan heeft omdat ze al die tijd de werkeloosheid zo laag mogelijk gehouden hebben dan is het juist nu nog belangrijker dat er zoveel mogelijk mensen aan het werk houdt.
Maar dat betekend ook niet blind geld te pompen in re-integratietrajecten.

Feit is wel dat je dankzij deze crisis als recentelijk ontslagen ICT'er je van alle kanten 'gepakt' wordt. Geen baan, geen re-integratie en ook nog eens meer vaste lasten. Als je al een baan krijgt is het hoogst waarschijnlijk een onderbetaalde baan waarvoor je overgekwalificeerd voor bent waarbij je af mag vragen hoe snel je ontslagen wordt als de winstcijfers dreigen tegen te vallen of je ouder dan 40 wordt.

@Jan:
"Feit is wel dat je dankzij deze crisis als recentelijk ontslagen ICT'er je van alle kanten 'gepakt' wordt. Geen baan, geen re-integratie en ook nog eens meer vaste lasten.
Precies!,
Omdat je toch ergens geld vandaan moet toveren om je "vaste lasten" te kunnen betalen, word je op deze gore methode, eerst geript van je aanwezige financiele reserves, en vervolgens gedwongen UIT de ict te gaan en op zoek naar een soort werk.

Gelukkig is er nog genoeg vraag naar onderwijzend personeel. Ik zie hier weer een leuke "(kennis)transfermarkt" openliggen.

Dan komen er (eindelijk) professionele ict-mensen met vakinhoudelijke kennis voor de klas te staan bij de - huidige kwalitatief slechte - ict opleidingen

Of we kunnen met zijn allen de zorgsector verregaand ondersteunen met uitgekiende ict oplossingen, Daar is ook nog vraag genoeg naar personeel :-)

En de leeftijdsgrens van 40 is gewoon om je te dwingen wor je eigen pensioen te gaan zorgen, daar de overheid dit binnenkort failiet gaat en het zelf dus niet meer op kan hoesten of heeft de reeds aanwezige pensioenpotten allang geplunderd voor eigen gebruik

Ieder nadeel hep zun voordeel!

@RV, @Jan:
Feit is wel dat je dankzij deze crisis als recentelijk ontslagen ICT'er je van alle kanten 'gepakt' wordt. Geen baan, geen re-integratie en ook nog eens meer vaste lasten

Wat een gejank zeg!!
Wat dacht je wat er met je gebeurd als je nu als bouwvakker werkloos wordt??

En trouwens niet alleen het UWV geld voor ICT´ers
is op, maar het budget voor iedereen die werkloos wordt.

Het Werkbedrijf is "voorheen CWI", niet "voorheen UWV". Officieel heet het UWV Werkbedrijf.

Reintregtatie is leuk, maar wanneer ze je klaarstomen met sollicitatietrainingen en CV's opstellen heb je uiteindelijk nog steeds geen werk. Wat je tenslotte nog eventueel uit kan kiezen is of verhuizen (naar een ander deel van het land) of het zelfde werk een schoolverlaters salaris. Daar heb je tenslotte 28 jaar voor gemaakt.

Bij de ICT-bedrijven zit genoeg geld om voor de mensen die ze ontslaan wat te doen. De vele militaire contracten van bv Atos Origin leveren nog steeds veel geld op. De wettelijke zorgplicht voor werknemers die bedrijven hebben worden zeer pover ingevuld door de ICT-bedrijven.

Download gratis Visual C# Express Edition van Microsoft. Koop twee boeken: Inleiding C# (Christoph Wille), Inside C# (Tom Archer). En ga aan de slag! Maak iets leuks.

@Tom:

Helemaal met je eens. Wat een flauwekul om gelijk maar weer eens een KOMPLOTtheorie te 'zien'. Misschien is het beter om in plaats van deze theorien te bedenken en posten gewoon aan het werk te gaan of moeite te doen werk te vinden.

@ RV & Jan:
Zoals Tom zegt, zijn het niet alleen ict'ers die er last van hebben.

Bovendien worden ook nog eens de opleidinge erbij gehaald, maar als je jezelf eerst eens goed had geinformeerd, had je kunnen weten dat juist het tegenovergestelde het geval is.

@Tom,

En als ik dat heb gedaan heb jij opdrachten voor mij? In iedere richting van ICT zijn genoeg mensen op zoek naar opdrachten alleen men verwacht dat ze voor een habbekrats worden uitgevoerd. Je mag als ICT-er met meer als 10 jaar eraring toch wel een redelijk tarief vragen (€ 45,=)? Ik reageer op alles wat past en waarvan ik aantoonbare kennis heb maar schijnbaar zijn er toch aanbieders die nog goedkoper kunnen!

Ik ben sinds januari 2003 werkeloos ICT-er(hbo-niveau) en heb in 2006/2007 één re-intergratietraject gehad, waarbij ook nog eens uit de bus kwam, dat ik beter iets anders kan gaan doen. En ook toen weer CV's opstellen en sollictatiebrieven schrijven. Resultaat: zelfs nog minder reacties dan toen ik ze zonder die zogenaamde trainingen schreef. Bovendien vond het re-intergratiebureau, dat ik geschikt was voor iets wat mij totaal maar dan ook totaal niet interesseerde en waar geen vooropleiding voor heb gehad. En dat met 16,5 jaar ICT ervaring. Ik ben inmiddels bijna 53 en géén uitkering meer, omdat mijn partner te veel verdient (net € 150,-- boven het minimumloon). Al die jaren ben ik, met wat ik ook probeerde geconfronteerd met verkapte leeftijdsdiscriminatie. Ik zou niet binnen het team passen, of een jonger iemand zou beter zijn. Nu in deze moeilijke economische tijd kan uik het wel helemaal vergeten. Elke week gaan er nog steeds minstens 4 of 5 sollicitatiebrieven de deur uit. Soms krijg ik nog niet eens een reactie. Lang leve de werkeloosheid en de re-integratie....

De Nederlander wordt ontslagen en de Indiers komen voor steeds een "korte periode" hierheen, en als ze geen werkvergunning krijgen als kennismigrant vliegen ze gewoon elke week terug naar Londen.
De oudere werknemer moet tot 67 werken, maar waaraan als veel werk verplaats wordt naar lage lonen landen, en er zoveel kennismigranten zijn?

@John: Je hebt makkelijk praten vanuit je 'werk positie' met een lekkere baan en auto van de zaak, ik ben WW'er en verstuur weekelijks 4 tot 10 sollicitatiebrieven, mooi dat ik niet wordt uitgenodigd! Weigeringen als: 'je bent over gekwalificeerd', 'je past niet in de groep', en 'we zoeken een generalist', komen maar al te vaak voor.
Dus praat niet als een 'kip zonder kop', als je niet in de positie zit, om daar over te kunnen praten.

Ik citeer "oude technologie, zoals Cobol of AS/400".

Ik weet niet op welke planeet meneer Moerman woont, maar deze technologieën zijn nog volop in gebruik. IBM investeert nog steeds volop in het i5 platform. (aka AS/400). Helaas is hun marketing minder innovatief.....

Ik vind het verschrikkelijk jammer dat er geen geld meer beschikbaar is voor het opleiden van ICT'ers die zonder werk zitten. Op dit ogenblik wordt in Maastricht een groep van elf ervaren ICTers opgeleid en begeleid naar werk. In 73 dagen halen ze de certificaten MCITP, ITIL foundation, PCF en PCA (personal communication), Virtualisatie, Propedeuse Batchelor of ICT en alle hoofdvakken voor Batchelor of ICT. Bij hun nieuwe werkgever moeten ze nog hun afstudeerscriptie schrijven en dan hebben ze de titel "B ICT". De groep varieert van 22 tot 48 jaar en iedereen heeft minimaal 3 jaar (maar de meesten veel meer) ervaring als beheerder. Er wordt keihard gewerkt en de resultaten zijn verbluffend. Iedereen is meer dan enthousiast over de resultaten, ook de toekomstige werkgevers. Deze ICTers worden niet alleen aan werk geholpen maar zijn volwaardige HBO'ers met ervaring en certificaten en dat is waar onze sector behoefte aan heeft.
Het zou toch jammer zijn dat al die goede gemotiveerde ICTers, die nu thuiszitten, niet dezelfde mogelijkheid geboden krijgen.

@Jo Klavora:
Mooi verhaal heb je daar, dat bestaat echt?
Waar kan ik me inschrijven...?
Ik wil graag vanaf vandaag beginnen!
En dat is geen grapje!

Als ik dit zo allemaal lees moeten nogal wat mensen eerst maar eens terug naar school: Nederlandse grammatica! Technische kennis zat, maar een stukje tekst in correct Nederlands ............ bedroevend! Een CV met dergelijke fouten gaat meteen in de prullebak. Succes

Wat nou "reïntegratiebedrijven"; bij een dergelijk bedrijf werd ik jaren geleden al afgewezen vanwege mijn leeftijd. Klacht ingediend en gewonnen, maar toch had ik er begrip voor. Als ze mij niet konden plaatsen kregen ze een deel van de poet niet. Het zijn tenslotte commerciële tenten en het gaat helemaal niet om jou en je toekomst. Ze schoten niet zomaar als paddestoelen uit de grond. Enfin, een paar jaar thuis, maar niet stil gezeten: als techneut webdesign bijgeleerd. Prachtig, leuk en weer eens wat anders. Toen ik uiteindelijk in de kaartenbak van de gemeente belandde vond men van de afdeling reïntegratie ZONDER reïntegratiebedrijf binnen een maand een baan voor me als ICT-er. Dat noem ik nog eens begeleiding. Die gemeente heeft geen boodschap aan reïntegratiebedrijven: te duur en weinig resultaat. De kas is nu leeg.

@Jo Klavora:

Ik gun het iedereen om gewoon zijn papieren te halen maar ik vraag het me toch echt af waarom ik 4 jaar een HBO studie moet doen om mezelf BICT of ing. te mogen noemen terwijl dit ook met 73 dagen zou kunnen.

Denk niet dat de term BICT hier sterker door zal worden. Nog even en je bent drs. met een 100 dagen cursus :(

@HansB 12-03-2010 18:01

Als jij dan eerst "prullebak" goed schrijft....(Juist ja, met extra "n")

@Bert
Goed van je dat je dat ziet! De spellingscontrole van WORD niet. Proficiat.

@Tom: Waarom benoemd je mijn reactie als gejank Tom? Jij hebt zeker een baan of zit je werkeloos thuis?

Idd het geld niet alleen voor ict-er, maar ik vind het rot voor iedereen die werkeloos is geworden t.g.v. mismanagement van bedrijven die nu de kredietcrisis - als excuus - gebruiken om van hun mensen af te komen. Dit zjn vaak dezelfde mensen die het in eerste plaats mogelijk hebben gemaakt dat directie en aandeelhouders hun zakken hebben kunnen vullen over hun ruggen.

"En trouwens niet alleen het UWV geld voor ICT´ers is op, maar het budget voor iedereen die werkloos wordt."
Das misschien een hele waardevolle opmerking voor de "journalisten" alhier om dit voortaan beter te onderzoeken en te vermelden in de artikelen i.p.v. domweg "over knippen en plakken" uit andere bronnen.

@M.Dommers:
Download gratis Java, Eclipse en alle gratis tutorials only die je kunt vinden over Java en je kunt nog meer kanten op dan het microsoft platform alleen ;-)

@John:
"maar als je jezelf eerst eens goed had geinformeerd, had je kunnen weten dat juist het tegenovergestelde het geval is."
Oh ja das waar ook, was ik effe helemaal vergeten!
Dat je eerst zelf de inhoudelijk correctheid van de hier gepublceerde "artikelen" moet controleren alvorens je erop reageert. Dat schijnen "journalist" of (eind)redactie niet te hoeven doen
Thanks for the reminder John :-)

@MP
Mijn verhaal is zeker geen grapje. Het zal in de huidige situatie moeilijk worden om weer een opleiding te kunnen starten. Ik blijf echter hopen. Als je meer wil weten kun je mij een mailtje sturen. jo@klavora.nl

@Remco
Je gaat eraan voorbij dat deze groep al jaren gewerkt heeft op HBO niveau en een enorme brok ervaring en kennis heeft opgedaan. Door in 4 maanden ongeveer 30 examens te doen (en te slagen met een gemiddeld cijfer tussen de 8 en 9.5) bewijzen ze niet alleen dat het techneuten zijn met technische kennis maar ook met gezond verstand. Stuk voor stuk zijn ze de titel B ICT meer dan waardig.

@MP
Mijn verhaal is zeker geen grapje. Het zal in de huidige situatie moeilijk worden om weer een opleiding te kunnen starten. Ik blijf echter hopen. Als je meer wil weten kun je mij een mailtje sturen. jo@klavora.nl

@Remco
Je gaat eraan voorbij dat deze groep al jaren gewerkt heeft op HBO niveau en een enorme brok ervaring en kennis heeft opgedaan. Door in 4 maanden ongeveer 30 examens te doen (en te slagen met een gemiddeld cijfer tussen de 8 en 9.5) bewijzen ze niet alleen dat het techneuten zijn met technische kennis maar ook met gezond verstand. Stuk voor stuk zijn ze de titel B ICT meer dan waardig.

@MP
Meer dan een mooi verhaal zelfs. Als je meer wil weten stuur dan een email nar jo@klavora.nl

Wat mij zeker zoveel zorgen baart is :

"Het UWV Werkbedrijf gaat minder externe re-integratiebureaus inhuren om werklozen aan een baan te helpen"

Hoezo, hebben ze zelf niet eens de kennis en kunde om werkelozen aan een baan te helpen dan?
Zwaar gesubsidieerd worden door de overheid, en dan vervolgens kapitalen uitgeven aan extere bureau's om het werk te laten doen....


Uitbesteden aan derden....ik blijf er m'n twijfels bij houden ;-)

2 constateringen:
1. als ik een aantal reacties lees, dan is het blijkbaar zeer lastig om nog aan de bak te komen als je de 50 gepasseerd bent en ontslagen bent.
2. het kabinet wil dat 'we' doorwerken tot 67 jaar.

De hamvraag: wie haalt werkend de 67 jaar? Hoeveel % van de beroepsbevolking betreft dit?

Ik heb ooit (vorige crisis) bij zo'n re-integratie bureau gelopen. Eigenlijk konden ze maar heel weinig bieden. Verder dan een cursus sollicitatie training kwam het niet. Zelfs hier is niets meer van gekomen, omdat ik zelf al weer werk had gevonden.
Daardoor stond ik toch in hun boeken als succes verhaal.
Eigenlijk ben ik wel benieuwd hoeveel er aan mij is verdient voor 2 gesprekken van een half uur.

RV, het voorbeeld van iemand die zich zooo thuis voelt in de slachtofferrol.

Het complot.... De grote, boze wereld.

@Nike: Jammer dat jouw reacties (veelal negatief, afz*****, kleinerend naar anderen toe) je absolute maximum lijken te zijn. Ik heb medelijden met je, dat je niet tot positievere bijdragen en betere be-argumentering van je eigen mening in staat bent.

@ Jan Wouter.

Hetzelfde geldt voor mij. Zelf een baan gevonden zonder hulp van reintegratie bedrijf. Toch incasseren ze dan geld het volledige bedrag. Volgens mij iets van 6000 Euro. Dan vinden ze het nog raar dat het budget op is.

Niek legt de vinger op de zere plek, er worden Indieers hierheen gehaald of er wordt veel werk naar India geoffshored (Logica) zouden ze niet eens een maatschappelijke veranwoordelijk nemen en het werk hier te houden of gaat het alleen maar om winstbejag.
Re-intergratie buro's dat belasting geld over de balk gooien, leren om te solliciteren wat een kolder.
Het werk is er niet en daar ben ik ook de dupe van.

Terugkomend van Niek zijn opmerking.
Hoe kan een Indieers die hier ingevlogen worden een in een hotel ondergebracht worden goedkoper is dan een ervaren ICT er als ik.
Dat moet wel een fiscale truck zijn.

Misschien een rare gedachte,maar als we al het werk nu eens in Nederland en voor Nederlanders houden (callcenters in india,ictèrs uit div landen).

Dan zou er miscchien weer meer geld in onze eigen economie komen.

Ik denk dat er in een hoop negatieve argumenten wel een kern van waarheid zit.

zelf heel wat reintegratie mensen begeleid,maar de instancies werken niet echt altijd mee. ( mijn persoonlijke ervaring dan).

kan maar 1 ding zeggen,

mensen probeer positief te blijven denken,je geluksfactor bepaal je grotendeels zelf.

succes heren

"mensen probeer positief te blijven denken, Je geluksfactor bepaal je grotendeels zelf."
Helemaal mee eens klink,
Echter heb je niet i de hand dat de nederlandse regering bezig is nederlandse arbeidsplaatsen en bedrijven binnen ict industrie, langzaam maar zeker uit te moorden, hoe positief ik ook kijk.

"Big Orwellian Brother" maakt steeds meer en zwaarder gebruik van ict technologie, en willen die kennis (en de opgeslagen data) graag in eigen hand houden,

Mensen met ECHTE DIEPTE ICT KENNIS (zoals de oudere generatie icters) zijn een direct gevaar voor deze controle-staat, dus worden er alleen nog "buttonpushers" opgeleid, het liefst uit het buitenland, die niets meer weten van de technologien ACHTER de schermen ;-)

"Keep 'm dumb and stupid"
.... [Ok] or [Cancel]

Ja dat ict-gebeuren hangt me echt de strot uit!
Ik ben vrachtwagenchauffeur geweest en omdat mijn jaarcontract niet verlengd werd, wilde ik een andere richting inslaan en dat werd dan de ict.
Heb een dure opleiding gedaan, gelukkig wel gefinancierd door het welbekende UWV, en heb voor een slordige 6850 euro ja mensen dat staat er echt 3 certificaten behaald via een walk-inn training!
Nu heb ik wat certificaten maar aan een baan kom ik niet!
Geen ervaring, hoge leeftijd, lage basis opleiding, tja factoren waarover ze niet van tevoren met je hebben gesproken of de ict-wereld wel een geschikte werkgever voor mij zou gaan worden!
Ze hadden me beter die centen kunnen geven en was ik op zoek gegaan naar een opleiding die veel meer kansen voor me zou bieden op de arbeidsmarkt maar zo gek zijn ze nog net niet!!!
Ja en nu is het potje leeg door te duren opleidingen en baangarantie is tegenwoordig meer een fabeltje om instellingen en bedrijven te lokken naar particuliere scholen en instellingen...
Ze kunnen me wat allemaal...

Ex-ict'er.

Een zekere politiek crëeert een overheid, die het volk-de burgerij-verdient (pas bij een electoraal gegeven van minimaal 15% zal er politieke beweging komen, maar dit terzijde).

Vergeet dus niet dat van de beroepsgroep van ca. 150.000 ict-ers, en dus slechts 1 op de 15 thuis zit-om welke reden dan ook. Dat is niet meer dan die 15% gesteld hierboven. Een "politieke" beweging vanuit het beroepsgroep verwacht ik dan ook niet. Het zou daarom vanuit een andere hoek (lees innovatie-combinatie van ict, een 2e en een 3e sectorale activiteit) moeten kunnen komen, om de thuiszittende ICT-er een baan uit de nieuwe sector te geven. Deze is op zich in de maak, omdat er ook mensen zijn die dit nu eenmaal in zich hebben om nieuwe combinaties te maken. Punt is wel dat de focus van andere ict-ers naar de zelfde kant op moeten wijzen.

Nu lijkt de ICT -zoals tot nu toe gebruikelijk- een slechts supportende functie heeft-waarschijnlijk na de debacle van de tachtiger en begin 90-er jaren waarin een te grote verwachting werd toegekend aan ict manageres en specialisten (internet bel). Integendeel-als het gaat om incasso (billing) vertragingen en contracten en kwaliteit, dan zou daaromheen werk geinitieerd kunnen worden, zeker als de handhaving van wetten nagetreefd worden. We weten dat dat niet zo is, laat staan dat kwaliteitsaspecten een item is voor de betere bedrijven.

We krijgen organisaties en automaten die we gewoonweg verdienen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-11T16:26:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.