Vraag naar ICT'er op peil door overheid en MKB

De vraag naar interne ict'ers bleef de afgelopen drie maanden vrijwel gelijk aan het kwartaal ervoor. Dat is voornamelijk te danken aan de overheid en het midden- en kleinbedrijf in de dienstensector. Overheidsinstellingen en het mkb vragen ook weer wat meer externe ict'ers. Grote ondernemingen blijven daarentegen juist snijden in hun extern ict-personeel. Dat blijkt uit de ICT Barometer van Ernst & Young.

De investeringsbereidheid voor de komende twaalf maanden neemt af. 'Het investeringsklimaat bij grote bedrijven blijft broos', legt onderzoeksdirecteur Jacob Verschuur van Ernst & Young uit. Zijn analyse toont dat vooral het middenbedrijf dit jaar de aanjager voor ict-bestedingen is. 'Grotere ondernemingen moeten meer leiderschap tonen door nú te investeren in kennis en innovatie op ict-gebied', vindt Verschuur.

Externen

In het eerste kwartaal van 2010 daalt de vraag naar externe ict'ers nog steeds, ondanks een korte opleving eind 2009. Bij 19 procent van de circa zeshonderd ondervraagde organisaties nam het aantal externen af en bij 9 procent nam dit juist toe.

Bij de overheid blijft de vraag naar externen op peil. Het zijn vooral grote bedrijven met meer dan vijfhonderd medewerkers, die snijden in het aantal externe ict'ers. 61 procent van de respondenten verwacht niet dat ze in 2010 meer externen gaan gebruiken.

Budgetten

Grote ondernemingen nemen ook minder ict-diensten van derden af en zien hun ict-budgetten slinken. Ze schaffen minder hardware aan en de software-aankopen blijven net op peil. In het midden- en kleinbedrijf worden de budgetten juist verhoogd en voornamelijk ingezet voor investeringen in software en externen. De overheid besteedt zijn toegenomen ict-budget zowel aan hardware, software, internen en externen.

Het onderzoek wordt sinds december 2001 gehouden onder gemiddeld zeshonderd Nederlandse directeuren, managers en professionals uit het bedrijfsleven en de (semi-)overheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De vraag naar interne ict'ers bleef de afgelopen drie maanden ternauwernood gelijk aan het kwartaal ervoor.


Wat is dat nu voor een vreemde zin, iets wat ternauwernood gelijk blijft? Wie streeft er dan naar om dit exact op dezelfde hoogte te houden?

@Bert: Ik geef je helemaal gelijk, je hebt daadwerkelijk een terechte opmerking geplaatst:


De vraag naar interne ict'ers bleef de afgelopen drie maanden ternauwernood gelijk aan het kwartaal ervoor.

"iets wat ternauwernood gelijk blijft?
Wie streeft er dan naar om dit exact op dezelfde hoogte te houden?"

Ik zie dat ook totaal niet in, zeker niet in de context van dit verhaal..., goed opgelet Bert!

Ach ze hebben 'live' de tekst al gewijzigd! Wat netjes!

Bij IVENT (Defensie) is er een massale uittocht van externen geplanned; hoezo???

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-18T11:34:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.