Hogeschool Saxion voegt academies samen

Initiatief moet opleiding herkenbaarder maken

Hogeschool Saxion gaat de de academie Communicatie, Informatietechnologie en Informatiemanagement (CII) samenvoegen met de academie Toegepaste Kunst en Techniek (TKT). Dat heeft de opleider laten weten. De samenvoeging moet er onder andere voor zorgen dat de studies meer van elkaars kennis kunnen profiteren.

De TKT-academie, waar de lesstof grotendeels om multimedia draait, zou baat hebben bij de technische kennis van de CII-academie. Volgens CII-directeur Rik Eijsink kunnen er daardoor betere beroepsproducten ontwikkeld worden. Andersom zou de technische academie haar voordeel kunnen doen met de creativiteit van de multimedia-opleiding.

De samenvoeging moet er ook voor zorgen dat de studie duidelijk herkenbaar is. Eijsink: 'Dat is nu een probleem bij CII. Ict laat zich moeilijk omschrijven. Met duidelijke toepassingsgebieden gaat dat beter.' De directeur doelt daarbij op studies als ict en zorg en ict en business. Saxion gaat zich vooral richten op ict en media.

Versterken

Naast het ontwikkelen van een duidelijk profiel hoopt Saxion met de samenvoeging weerstand te bieden aan de terugloop van het aantal studenten. 'Als we meer massa creëren komt er meer ruimte voor nieuwe initiatieven', aldus Eijsink. Hij doelt daarmee op het ontwikkelen van nieuwe opleidingen, minoren of afstudeerroutes. Daarvoor zijn echter nog geen concrete plannen. 'We gaan eerst kijken wat we nodig hebben en hoe we elkaar kunnen versterken.'

Volgens de opleider merken de studenten voorlopig niets van de samenvoeging. Eijsink: 'Er zijn twee processen die parallel aan elkaar lopen. Het is in eerste instantie organisatorisch en we gaan dus geen studies schrappen. Studenten kunnen gewoon hun opleiding afmaken. Later kijken we naar eventuele nieuwe opleidingsmogelijkheden, zoals nieuwe minoren.'

Als alles volgens plan verloopt, is de samenvoeging een feit op 1 januari 2011. Saxion heeft vestigingen in Deventer, Enschede en Apeldoorn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De eerste initiatieven om gemeenschappelijk opdrachten voor/door studenten uit te laten voeren zijn reeds gestart.
Ook in het verleden hebben de academies al op verschillende gebieden samengewerkt.
Al met al een goede ontwikkeling die veel nieuwe kansen biedt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-10T14:02:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.