Curator krijgt bod op NH Corporate Training

Er heeft zich een potentiële koper gemeld voor de failliete ict-opleider NH Corporate Training, meldt curator Maurits Renzen. 'Ik heb een bieding binnen, maar ook andere partijen zitten op het vinkentouw.' Direct na zijn aanstelling ontsloeg de curator het voltallige personeel. Het gaat om 65 medewerkers en vijf stagiaires.

Curator Maurits Renzen wil niets kwijt over de fraude door een medewerkster die volgens directeur/eigenaar Camiel de Clercq van NH Corporate Training de directe aanleiding was voor het faillissement van zijn ict-opleidingsbedrijf. 'Ik heb daar op dit moment niets over te melden', zegt curator Renzen. Hij is de komende dagen bezig met de inventarisatie van de boedel van het bedrijf en het onderzoek naar een mogelijke verkoop.

Het faillissement, dat op 22 juni 2010 werd uitgesproken door de kantonrechter in Breda, werd aangevraagd door huisbankier Rabobank in Rotterdam. 'Maar er liepen meer aanvragen voor een faillissement', zegt Renzen. 'Was het niet de bank geweest, dan was er wel een andere aanvrager gekomen.' De bank had eerder al het krediet van het NH Corporate Training opgezegd.

Franchisecontract

NH Corporate Training dreef vijf opleidingscentra in Amsterdam, Den Haag, Groningen, Rotterdam en Zwolle onder de merknaam New Horizons. Het bedrijf raakte in de problemen toen de franchiseorganisatie eind april het contract opzegde. Daardoor kon NH Corporate Training niet langer de merknaam, lesmethode en -materialen van New Horizons gebruiken.

De franchise is door New Horizons doorverkocht aan investeerder Erik Boersma uit Elburg. Boersma kocht in februari 2010 uit een faillissement de twee New Horizons-vestigingen in Utrecht en Apeldoorn. Op basis van zijn tweede franchise wil hij op korte termijn vestigingen openen in het gebied waarin NH Corporate Training actief was.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Fraude is een groot woord, je kijkt welke leuke order er gefactureerd moet worden en dan zet je onder het factuur dat je naar de klant stuurt je eigen bankrekening nummer. En het is geen € 100.000 maar eerder € 200.000 of meer …dus !!
En het ERGSTE was nog …dat ze tot aan het faillissement nog werkzaam was bij NH, tewijl ze wisten wat ze gedaan had !!!! Hmmmm vreemd toch.

Klopt, dat deze dame nog gewoon gewerkt heeft nadat er was uitgekomen wat er speelde. En het is een bedrag van rond een ton. Maar je moet je zelfs eens afvragen, waarom werkte deze dame nog. De boekhouding moest natuurlijk voor de curator geschoond worden. Zaken van de heer De Clercq moesten geschoond worden. Dus hoe bedoel je NH is een wespennest van malafide zaakjes.
Dhr de Clercq heeft ook genoeg gefraudeerd, wat dacht met de cijfers die aan corporate maandelijks gestuurd moesten worden, dacht je dat daar geen staaltje creatief boekhouden bij gebruikt werd. of de cijfers die de Rabobank wilde hebben. Duhh er is voor een bedrag van 3ton nep gefactureerd. Enne een commercieel directeur die klanten wegschommeld voor zijn eigen belang. Dus conclusie het is een groot fraudebedrijf geweest. De curator heeft vast zijn handen er aan vol.

And the story continues. Ze gaan gewoon door onder een andere naam maar met dezelfde website. We hebben nog geen locatie's of trainingen maar moeten wel bellen ??

En nog maar net geregistreerd..... hoe bedoel je vooropgezet plan. ik krijg nog 61000 euro van die club, en mag mij gaan melden bij de curator. rare wereld.

https://www.sidn.nl/nc/over-nl/whois/?domain=centraalictcollege.nl

Domeinnaam centraalictcollege.nl
Status actief
Houder Amra Invest
Administratieve contactpersoon camiel.de.clercq@cea-int.com
Registrar Hostnet B.V.
De Ruyterkade 6
1013AA Amsterdam
Nederland
Technische contactpersonen domeinen@hostnet.nl
Domeinnaamservers ns1.hostnetbv.nl 91.184.1.10
ns2.hostnetbv.nl 91.184.8.20
Datum registratie 2010-05-06
Administratie door NL Domain Registry

Zelfs het telefoonnummer verwijst nog naar New Horizons

Even een reactie op Ryan over de nieuwe locatie.
Als ik de heer de Clercq was zou ik mij in laten schrijven op het Haagse veer {Noordsingel)

dit is helemaal de limit
http://www.centraalictcollege.nl/newhorizons-rotterdam/

hahaha op allemaal ,klik op vestigingen

http://www.centraalictcollege.nl/vestigingen/

en kijk in je URL hahahahahahaha jongens dit kan echt niet!

Wat ik niet begrijp is dat die site nog op internet staat met de namen New Horizons en Centraal ICT college op een website.
Terwijl er sprake was dat de naam centraal ICT College ook bij de inboedel behoorde van het fallissement?

Plus het oude tellefoon nummer van NH dat al lang afgesloten is ( niet betaald? ).

Bedrog? even iets om over na te denken!

Tja,

Ik had het kunnen weten voordat ik er ging werken ..heb ik mijn eigen voor niks ziek gemeld. Maar de curator is wel aardige man.

Blijkt, niet alleen in Nederland gaat het mis !!!

Heren, het verhaal is niet nieuw. Reeds 3 jaar geleden heeft MR de boel al behoorlijk in de soep laten lopen ( buitenproportionele declaraties zonder bonnen ), de toenmalige boekhouder, deed ook al een greep in de kassa van ca. 75 K en verdween....niets nieuws onder de horizon. Prijzen t.o.v. de concurrentie waren schofterig laag, er werd geen winst gemaakt, al jaren niet, maar met het incasseren ( vooruit ) van nog af te handelen trainingstrajecten kom je een heel eind. Het ene gat werd met het andere gat gedicht. De vorige eigenaar is de dans ontsprongen, gelukig voor hem.....CDK en MR hebben er echt een bende van gemaakt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-25T14:43:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.