ICT-opleiders Eindhoven werven samen

De faculteit Wiskunde en Informatica van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en Fontys Hogeschool ICT gaan samenwerken. De twee onderwijsinstellingen gaan hun faciliteiten delen en docenten gaan samenwerken. Ook zullen onderzoeksgroepen van de twee instellingen samenwerken. De onderwijsinstellingen hopen zo ict-studenten naar Eindhoven te trekken.

‘De ict-afdelingen van de TU/e en Fontys hebben de afgelopen twee jaar al volop aan elkaar gesnuffeld', zegt decaan Arjeh Cohen. De universiteit maakt bijvoorbeeld nu al gebruik van de Virtual Reality 3D Cave van de hogeschool. Dit is een leeromgeving waarin wordt geprojecteerd op muren om zo virtuele werelden te creëren. Ook worden nu al docenten uitgewisseld. ‘Zo draagt een TU/e-hoogleraar bijvoorbeeld bij aan de onderwijsontwikkeling bij Fontys', aldus de instellingen.

Ook op het gebied van onderzoek wordt al samengewerkt, bijvoorbeeld door de zakelijke dienstverleningstakken LaQuSo van de TU/e en het Centrum IT van Fontys. ‘Natuurlijk kan de samenwerking op het domein van onderzoek de komende jaren alleen maar groeien. Van huis uit zijn beide instellingen complementair. Fontys Hogeschool ICT kan daarbij veel leren van de TU/e, die hiermee veel meer ervaring heeft', zegt directeur Ad Vissers van Fontys Hogeschool ICT.

Bacheloropleidingen

De bacheloropleidingen van de twee onderwijsinstellingen worden zo beter op elkaar afgestemd, maar blijven hun eigen specifieke karakter en aansluitende masters behouden. ‘Dit betreft zowel de overstap van TU/e-studenten naar Fontys om daar succesvol de bachelor af te ronden, als het verder studeren door Fontysstudenten aan de universiteit', zegt Cohen.

Daarnaast gaan de twee onderwijsinstellingen gezamenlijk proberen studenten naar Eindhoven te lokken. Daartoe gaan ze richting de markt communiceren met de boodschap ‘ICT doe je in Eindhoven.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij TU/e

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-29T13:02:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.