Werkgever speurt naar hostingmedewerkers

De Dutch Hosting Provider Association (DHPA) gaat in gesprek met ict-opleiders. Volgens voorzitter van het platform Jan Willem Des Tombe kunnen hostingbedrijven nu geen goed personeel vinden, omdat de opleidingen niet aansluiten op het vakgebied. Er zou vooral behoefte zijn aan ict'ers met abstractie- en analytisch vermogen.

Des Tombe baseert zijn stelling op onderzoek dat het bedrijf deed met onderzoeksbureau Mazars. Daaruit blijkt dat werkgevers in de hostingbranche vooral op zoek zijn naar beheerders. Ongeveer een derde van de bedrijven zou moeite te hebben goede ict'ers voor deze functie te vinden. Andere moeilijk te vervullen functies zijn supportmedewerkers (24 procent) en installateurs (16 procent).

Het tekort aan geschikte kandidaten zou vooral komen doordat het onderwijs onvoldoende is afgestemd op ontwikkelingen in de hostingpraktijk, menen de onderzoekers van Mazars. Hoewel bedrijven in de hostingsector niet pleiten voor speciale opleidingen zouden zij wel willen dat opleiders meer aandacht besteden aan niet-technische vaardigheden zoals abstract en analytisch denken.

Veranderen

'Het is een voortdurende uitdaging om te voldoen aan service levels', zegt Des Tombe. 'De onderzoeksresultaten laten duidelijk zien dat er iets moet veranderen aan technische opleidigen.' Om dat voor elkaar te krijgen, gaat de voorzitter in gesprek met ict-opleiders.

De bedrijven die zijn aangesloten bij DHPA noemen overigens ook nog een andere oorzaak voor het gebrek aan goede hosting-ict'ers: zij zouden liever bij grote bedrijven werken. Voorbeelden van aangesloten werkgevers zijn Bluedome, Intermax, IS Interned Services en SaasPlaza.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Is het niet ook zo dat deze functies lastig te vervullen zijn omdat de mensen die deze vaardigheden wel hebben te duur zijn? Zouden de beloningen voor deze functies niet gewoon te laag zijn?

Volgende nieuwsberichten in deze reeks:

1. DHPA gaat ZELF intern mensen opleiden, hands on console in hun eigen serverruimte. De ideale manier van "leren en werken in de praktijk".

2. DHPA maakt zich sterk voor de afschaffing van de leerplicht - tot - je - 18 - verplicht - kapot - vervelen - op - staats ' scholen - wet :-)


"Opleiding van goed personeel, heb je zelf in de hand"
Postbus 51b

Dat tekort is niet echt terug te vinden op hun site. Er staan maar 5 vacatures, van alle bij de DHPA aangesloten hostingaanbieders.

Specialisten komen niet direct van opleiding.

Juist abstract denkenden en analytische werknemers wordt vaak verweten dat de opleiding niet aan sluit bij de werkzaamheden.

Als contracter zie ik de uurtarieven van hosting engineers per maand dalen. Grotere bedrijven betalen wellicht wat meer en combineren dat met technische uitdagingen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-05T14:42:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.