Opleider geeft les over opensourcesysteem

Opleidingsinstituut AT Computing gaat ict'ers leren werken met opensourcesoftwaresysteem OTRS (Open source Ticket Request System). Volgens de opleider is het de eerste professionele open source training in Nederland.

Bedrijven kunnen OTRS gebruiken om vragen van klanten te registreren. Het systeem, dat gebouwd is in de programmeertaal Perl, wordt daarom bijvoorbeeld ingezet op helpdesks.

De cursus leidt op tot OTRS Administrator en wordt afgesloten met een certificaat. Ict'ers die de training willen volgen, worden in september drie dagen verwacht in de Utrechtse vestiging van AT Computing. De opleider houdt zich ook bezig met andere trainingen op het gebied van bijvoorbeeld Linux, open source en programmeertalen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En is deze opleiding ook gratis of moet men enkel betalen als men aanvullende vragen heeft?

Iedereen verdient geld aan open source behalve de mensen die de software schrijven.

@Peter
Werk eens mee in een community dan weet je waarover je praat. Ik verdien aan FOSS en schrijf ook wat software die ik weer terug geef, zo werkt dat. Dat doet een hele community en zo bouwen we een produkt waar we allemaal aan verdienen als we de service geven.
Als je het nu nog niet begrijpt heeft een verdere discussie geen zin en kun je zelf bedenken hoe ik je "intellectuel niveau" inschat.

Goed initiatief.

Het is natuurlijk niet de eerste professionele open source training in Nederland. Er zijn veel algemene LPI Linux trainingen, maar ook voor Novell SUSE, MySQL, vtiger CRM, Pentaho BI, Samba, OS LDAP Directory services, Java/J2EE Frameworks, Drupal, et cetera.


Tja, Jan zegt het wat bot maar zo is het wel.

Ik heb iha meer verdiend aan het schrijven van OSS dan aan het instaleren ervan.

AT is niet zomaar een clubje van gebakken lucht blaters zoals de meeste zijn, maar een serieuze organisatie waar ze zelf heel goed in staat zijn hun bijdrage aan de OSS community te geven, en dat dus ook doen.

Sorry Jan

Als top intellectueel en gerespecteerd IT specialist ga ik niet akkoord met uw stelling.

Zeldzaam, ik heb in mijn leven met veel gerespekteerde hoogbegaafde mensen te maken gehad en er was er geen een die zich "top intellecteel" noemde . . . .
Een eenvoudig Nederlands spreekwoord zegt: "hoogmoed komt voor de val".

Inderdaad, ze zijn zeldzaam, het moet uw geluksdag zijn, het is een privilege om eens met top intellectueel en gerespecteerd IT specialist te kunnen discussiëren

2-0 !

Er zijn nu eenmaal meer mensen in de wereld die iets van ICT af weten.

Sorry Peter, ook ik kan me niet in je opmerking vinden.

Peter, wat is jou SBIS score?

> Als top intellectueel en gerespecteerd IT specialist
> ga ik niet akkoord met uw stelling.

Uit alle ernstige open source studies[*] de voorbije 10 jaar, blijkt dat de meeste open source developers betaald worden om aan open source te werken.

> Iedereen verdient geld aan open source.
Mijn kuisvrouw verdient niet aan open source, noch de postbode die 's morgen mijn krant aflevert. Uw stelling is bij deze weerlegd.

> behalve de mensen die de software schrijven.
Ik werk als open source developer, alsook vele van de collega's die ik ken. Uw tweede stelling is bij deze ook weerlegd.

Door het gemak waarmee deze stellingen te weerleggen waren, is ook uw derde stelling van "topintellectueel" weerlegd.

Aangezien je "topintellectueel" zelfs verkeerd schrijft,
heb ik niet de indruk dat deze term al gebruikt is geworden om jouw intellectuele capaciteiten te omschrijven. Dat, gecombineerd met je compleet gebrek aan kennis over open source, maakt dat je ook helemaal geen "gerespecteerd IT specialist" kunt zijn.

En een "privilege" zou ik deze discussie niet noemen, aangezien ik eerder het gevoel heb een pak rammel te verkopen aan een kleuter.

--

(*) vb
- http://ec.europa.eu/idabc/en/document/2623
- http://www.flossimpact.eu
- http://www.flossproject.nl
- http://www.flossworld.org

@Peter: Leuke post, dat vijfde berichtje!

Wel eens van de uitspraak: "De nadruk voedt de twijfel" gehoord?

Frappant.. Open Source lijkt per definitie gepaard te gaan met bitch-fighting..
Geen wonder, eigenlijk, ook.

@Argus: Er zijn wel vaker discussies over dit soort onderwerpen, maar dit niveau is echter van de laatste week.

"Volgens de opleider is het de eerste professionele open source training in Nederland. "

Ik als schrijver van het persbericht bedoel uiteraard; de eerste professionele OTRS training in Nederland. En zelfs dat klopt niet helemaal want er zal al goede OTRS-trainingen in Nederland geweest alleen is dit de eerste open rooster OTRS-training.

Mijn excuses voor het misverstand.

En oja, sorry Peter dat wij geld proberen te verdienen. Wij zijn naast profiteur van open source software inderdaad ook donateur (o.a. ATop en Cowloop).

@Peter - "iedereen verdient geld aan open source behalve de mensen die de software schrijven"

OTRS is een helpdeskpakket en wordt dus per definitie gebruikt door bedrijven. De meeste code wordt geschreven door developers in dienst van de OTRS Group (in Duitsland, Mexico, USA of Nederland) maar we krijgen ook contributies van gebruikers van onze software. Per definitie zijn dit mensen die OTRS op hun 'day job' gebruiken, en die er dus ook geld aan verdienen.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen op deze regel, Wikipedia gebruikt ook OTRS, en we krijgen soms patches van Wikipedia vrijwilligers - deze mensen krijgen voor hun werk over het algemeen niet betaald. Maar natuurlijk krijgen ze wel eeuwige roem...

Daarnaast nemen we natuurlijk bij OTRS graag mensen aan die zich al in de community hebben bewezen!

Michiel,

Als top intellectueel en gerespecteerd IT specialist wil ik eerst het volgende zeggen

OTRS is een zeer knap product en iedereen moet het zeker eens proberen

Toch deze bedenking


Als men het vanuit een sociaal of economisch standpunt bekijkt is het toch meer redelijk dat

1) De bedrijven die het systeem gebruiken en geen source leveren betalen (99% ????)

2) De bedrijven die meewerken niet betalen


3)De vrijwilliger eeuwige roem en geld krijgen voor hun bijdrage

4) U meer inkomsten heeft om werkgelegenheid te scheppen en verder te investeren in een nog beter productVriendelijke groeten

Peter

Speciaal voor Peter:
http://www.markshuttleworth.com/archives/439

"Als top intellectueel en gerespecteerd IT specialist"

Kan iemand Peter tegen zichzelf in bescherming nemen? Hij heeft zichzelf nu wel genoeg voor schut gezet, verlos hem uit zijn lijden.

Peter, doe jezelf en anderen een plezier en ga eens wat onderzoek doen. Meld je vervolgens aan bij Computable als specialist over een onderwerp en schrijf eens een paar artikelen over dit onderwerp. Dan zullen we wel zien hoe het met jouw intellect zit en of je respect verdient.

Met jouw geleuter over open source ben je in elk geval door het ijs gezakt.

Naast de lachbui die ik net heb overwonnen na de gehele top-blabla discussie, vind ik het een enorm goede zaak dat opleidingen over open source pakketten worden aangeboden.

En ik vind het helemaal niet erg als mensen geld aan verdienen dat ze diensten leveren gekoppeld aan software die geen licentiekosten met zich meedraagt. Dat geldt voor installatie, tuning, support, opleiding, etc. Dat soort diensten betaal je bij andere software ook. Het zorgt er voor dat OSS en niet-OSS toch te vergelijken is, staar je niet blind op een wegvallende post "licentiekosten".

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-29T14:26:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.