'Binnen twee jaar tekort aan ICT-expertise'

Ruim de helft van de leidinggevenden verwacht binnen twee jaar te maken te krijgen met een tekort aan ict-expertise. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction. Vooral softwareontwikkelaars en netwerkspecialisten worden populairder, melden werkgevers.

Andere functies die de komende jaren weer meer in trek raken, zijn die van applicatiebeheerder, databasespecialist en softwaretester.

Ongeveer 14 procent van de bedrijven zou nu al behoefte hebben aan extra ict-kennis en eenzelfde percentage denkt dat binnen een half jaar te hebben. Uit de onderzoeksgegevens blijkt ook dat 13 procent van de werkgevers denkt geen tekort aan ict-expertise te krijgen.

Onderzoek

Motivaction deed het onderzoek in opdracht van ict-detacheerder Brunel. Dat bedrijf wilde uitzoeken welke invloed ontwikkelingen in de ict-sector hebben op arbeid en personeel. Iets minder dan de helft van de 333 ondervraagden werkt bij een bedrijf met meer dan duizend werknemers.

Functies

Functies waarvoor werkgevers een tekort aan expertise verwachten:

Softwareontwikkelaars: 41 procent

Netwerkspecialisten: 35 procent

Applicatiebeheerders: 33 procent

Databasespecialisten: 33 procent

Softwaretesters: 30 procent

Projectmanagers: 29 procent

Systeembeheerders: 25 procent

Legacy-specialisten: 23 procent

Supportmedewerkers: 21 procent

Trainers: 11 procent

Anders: 16 procent

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ze moeten zeker wel jong zijn, dus tot 30 jaar, dynamisch, nooit ziek, in bezit van auto, liever niet te allochtoon, hoog geschoold met recente certificeringen in allerlei ICT deelvakgebieden, teamspeler maar ook zelfstandig, wel jarenlange werkervaring, graag weekendienst doen, initiatiefrijk, commercieel denkend, hands-on-mentality, klantgericht, sociaal vaardig, zonder 9 tot 5 mentaliteit, uit opportunistisch inconsistent geleuter precies kunnen specificeren wat de manager eigenlijk wil en dit sociaal vaardig kunnen terugkoppelen gebruikmakend van hip vakjargon.

En natuurlijk modaal inkomen willen, want dat krijgen de collega's ook.

Tsja, een IT-er kon straks wel erg eens duur gaan worden. Maar misschien dat het ICT management, de ITSM managers, de service managers, de demand managers en de account managers het dan met wat minder af kunnen.


Welnee, importeren is goedkoper. gewoon klagen in den haag dat ze er niet zijn, dan kun je ze blijven onderbetalen.

en waar staat dat onderzoek dan? . . .

Goed salaris en overige voorwaarden bieden, dan kun je ook goede mensen huren... gewoon marktwerking zoals bedrijven toch altijd willen? Kies ook voor mensen die snel iets nieuws kunnen oppakken/leren ipv specifieke kennis. Specifieke kennis veroudert namelijk snel.

Situatie is vaak nog zoals "InternetBel" aangeeft, vooral bij de uurtje-factuurtje bedrijven.

Misschien iets te simpel gedacht...
Je kunt toch alle ICT binnen je bedrijf gewoon lekker outsourcen? Dan is je expertize-probleem ook opgelost.

@Jan: "Motivaction deed het onderzoek in opdracht van ict-detacheerder Brunel."
Waarschijnlijk op een van beide websites... of zou het een bewust angst-zaai verhaal zijn om meer business te genereren bij betrokken bedrijven?

Dan te bedenken dat zo'n beetje ieder internationaal bedrijf hun werkzaamheden aan het "wegbgrengen" is naar lage loon landen (Best Shore), geeft te denken waar dit probleem vandaan komt.
Als je op straat komt te staan door bovenstaande actie heb je 2 keuzes:
(1) In dezelfde branch werk zoeken of
(2) een andere richting kiezen.
Mijn ervaring is dat vele kiezen voor het laatste en dus loopt het tekort alleen maar verder op.

Bottom-Line: Eigen schuld dikke bult voor de bedrijven die hier zelf aan meewerken om de aandeelhouders gelukkig(er) te maken, maar de steakholders in de kou laten staan.

Dan moet men eens een keer ophouden om mensen in vaste dienst proberen te krijgen, en dan vooral die randdebiele vereisten die ook hier bij de commentaren zelfs al bovenaan het lijstje staan. En vooral die agentschappen er tussen uit, weg ermee, driehoog het raam uit, met een natte dweil om hun nek..

@MB,
Nee nee, de huidige trend zoals gepushed door bureautjes zoals McKinsey gaat over "onshore locales", AT Kearney heeft het over een verdere commodificatie van IT werkzaamheden, en Gartner heeft het over swarm-sourcing.
Ze zullen allemaal wel gedeeltelijk gelijk hebben, zoals gebruikelijk. Hoe men met IT personeel omgaat, ondanks het steeds stijgende belang, is toch verregaand krankzinnig en toont hoe men een verouderde zakelijke moraal probeert toe te passen waar dat niet meer kan, en zo zal menig bedrijfje geleidelijk aan verdwijnen tot een soort onbelangrijk achtergrondruis.

Tja! Dan had het bedrijfsleven hun mensen maar niet als oud vuil en masse op straat moeten zetten. Iedereen zei het, iedereen wist het: er gaat weer een tekort aankomen. Dat wisten we 3 jaar geleden al. Ingegeven door snelle kortetermijnwinst en bonusjacht zijn tienduizenden goede mensen op staat gemieterd. Uitstekende mensen die na de zoveelste reoganisatie met bijbehorende ontslaggolg echt genoeg hadden van de graaicultuur van hun manager, het kortetermijn denken, het uitruilen van goed gekwalificeerde mensen tegen 23-jarige broekies voor een paar roteuro's enz. Die mensen hebben al dan niet noodgedwongen voor zichzelf gekozen en zijn iets anders gaan doen, in een beroepsgroep waarin ze wel gewaardeerd worden.

Nu het tekort ineens heel erg dichtbij komt, begint het bedrijfsleven ineens weer te piepen. Nu "zijn er ineens geen goede mensen meer". Flikker toch op! Het goede personeel dat jullie nu missen hebben jullie zelf op straat gezet. En dan vind je het raar dat die mensen voor zichzelf hebben gekozen en iets anders zijn gaan doen? Bloed er dus maar lekker voor als je personeel wilt. Je hebt niets beters verdiend, werkgever.

De emoties dreigen te overheersen in de commmentaren. Belangrijker is dat de werkgevers eens een toekomstbeeld schetsen van wat zij denken dat het loopbaan-profiel van eventuele nieuwe medewerkers gaat worden. Als dat net zo is als ikzelf heb kunnen waarnemen bij veel bedrijven (alles boven 35 jaar eruit, bij meerdere kinderen eruit pesten) dan lijkt het mij erg onwaarschijnlijk dat veel mensen bereid zullen worden gevonden het 'tekort' aan te gaan vullen, zeker tegen de geboden salarissen in de markt, het is het risico gewoon niet waard.

Wat een kul artikel! (wederom)
Er is helemaal geen tekort aan ICT expertise! Hier niet en in de landen om ons heen ook niet. Er is alleen een tekort aan gezond verstand bij de werkgevers, HRM'ers en recruiters. Allemaal bang voor hun eigen hachie. Op zich niet zo gek als je ziet hoe MENSEN (de werkers) de afgelopen jaren behandeld zijn. Als oud vuil wel te verstaan!

En dan die onzin dat ervaren ICT-ers duur zouden zijn?! Ook zo'n onzin; zonder te vragen worden iedereen boven de 35 afgeserveerd. Zonder enige rationele motivatie c.q. weerwoord.

Wie is er hier nou gek? Werkwillende ICT-ers met heel veel expertise zijn er genoeg! Recuiters en detacheerders, kruip uit je comfortabele nest en ga eens aan de slag met wat er gewoon beschikbaar is! Klagen dat er hoegenaamd geen geschikte mensen zijn heeft NIEMAND wat aan...

De redactie van computable heeft trouwens ook boter op haar hoofd. Doe eens wat aan positieve meningsvorming i.p.v. alleen maar deze negatieve riooljournalistiek! Jullie zouden ook eens een initiatief kunnen nemen om goed werkgeverschap, correcte werving en selectie aan te moedigen c.q. te benadrukken!
Of verkoopt mediaruimte op computable.nl beter met alleen bagger nieuws en is goed nieuws commercieel niet interessant? ;-)

@Jan: "De emoties dreigen te overheersen in de commmentaren"
Verbaasd dat je? Ben je zelf net pas afgestudeerd? Ben je nog jonger dan 35 jaar en kinderloos? Voldoe je (nog) aan het zieke ideaalplaatje van de ictsector?

De journalistieke bagger die hierop Computable.nl geschreven word, terwijl ik (en jijzelf waarschijnlijk ook) weet dat er genoeg zeer gekwalificeerde en ervaren (oudere) ictvakmensen thuis zitten, vanwege de belachelijke arbeids-leeftijd discriminatie, gewoon niet meer aangenomen gaan worden....

Als je dan ziet hoe de rest van onwetend Nederland tegen deze website en blad aankijken
[quote van de vnu website]: "Marktleider Computable is de meest gelezen informatiebron over ICT-banen" [end quote]... dan vraag ik me oprecht af wat het waarheidsgehalte is van de "artikelen" die hier geproduceerd worden ;-) Ik neem ze allang niet meer serieus en vertrouw voor betrouwbaarder ict-nieuws op andere kanalen.

Nog meer tekort..een jaar geleden geswitcht naar mijn huidige functie van Sr. Applicatiebeheerder en de functie was al 1,5 jaar vacant.
Daarnaast veel goede aanbiedingen van andere werkgevers gehad en nu nog steeds..
Wordt interessant over een paar jaar om weer eens serieus rond te gaan kijken.
En dat er leeftijdsdiscriminatie in het spel is klopt.
Ik zie vaak dat mijn vader van 56 met ruim 30 jaar programmeer ervaring nauwelijks uitgenodigd wordt voor gesprekken. terwijl ik (29) overal voor uitgenodigd wordt met maar 7 jaar ervaring.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-09T14:10:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.