MKB is overtuigd van nut flexibel werken

Werkgevers die hun personeel tijd- en plaatsonafhankelijk laten werken, laten weten tijd en kosten te besparen. Dat blijkt uit een proef van MKB-Nederland waaraan zij meededen. Ict-beslissers bleken eerder juist zo hun twijfels te hebben over flexibel werken.

In het project werkten 102 bedrijven in de regio Amsterdam een half jaar volgens het nieuwe werken. De werknemers werden voorzien van diverse middelen om online te kunnen communiceren. Ook kregen ze technische en organisatorische ondersteuning via internet en per telefoon.

Volgens MKB-Nederland zijn bijna alle werkgevers die meededen aan de test overtuigd van het nut van nieuwe werken. Zo denkt bijna 70 procent van de ondernemers die deelnamen aan de test dat zij met het nieuwe werken geld kunnen besparen. Dat zou komen doordat personeelsleden hun tijd efficiënter kunnen indelen, minder last hebben van stress en productiever zijn. Ook zouden de kosten voor ict-beheer lager liggen dan wanneer iedereen elke dag naar kantoor komt.

Voorzitter Loek Hermans van MKB-Nederland: 'Het succes van deze pilot laat zien hoe groot het potentieel van deze nieuwe manier van werken is.'

Andere prioriteiten

Ruim 80 procent meldt van plan te zijn door te gaan met tijd- en plaatsonafhankelijk werken. De werkgevers die daar vanaf zien, noemen de economische recessie als belangrijkste reden. Ook zeggen sommige mkb'ers andere prioriteiten te hebben.

Onderzoek van het Leefritme Kenniscentrum liet eerder echter zien dat nog lang niet alle werkgevers overtuigd zijn van het nut van flexibel werken. Volgens de onderzoekers van dat kenniscentrum denkt slechts een derde van de ict-werkgevers dat thuiswerken voor meer productiviteit zorgt.

Dat zou komen doordat zij zelf behoefte hebben aan een vaste werkplek en zichzelf als referentiekader nemen. Alleen managers die zelf productief werken op afstand verwachten dat dit voor het overige personeel ook mogelijk is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Tsja weet je wat, neem nu al die dames die x uur in de week werken, als baantje erbij. En tussentijds ook nog kinderen opvoeden. Zo van die baantjes van 20 uur in de week. Als je dat over 3 dagen doet + reistijd. Dan zan die baantjes gewoon niet interresant meer.

Daar is het supervoordelig als ze thuis kunnen werken.
hebben ze geen reistijd en mogelijk kunnen ze dan nog iets langer werken voor de zaak bv 26 uur .. dat kan heel wat schelen op administratieve afdelingen.


Dit is zomaar even een voorbeeltje van wat ik laatst meemaakte maar het is idd zeer populair aan het worden. Tenzij een bedrijf graag een pand huurt in hartje amsterdam/utrecht/rotterdam voor de bling bling waarde.
Dan moet je het niet doen, maar als wilt besparen op huur van kantoor panden.. besparen wilt op vaste kosten.
besparen wilt op lease kilometers, nog iets goeds wilt doen voor het milieu.. dan zou ik zeggen scheer je weg uit die kantoor dozen ..ga toch thuis werken!

(of ben je dol op automaten koffie met poeder melk ??)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-14T09:27:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.