Fontys Hogeschool komt met nieuwe ICT-studie

Fontys Hogeschool komt met een ict-studie, waarbij studenten zich eerst een jaar kunnen oriënteren voordat ze een richting moeten kiezen. Dat heeft de opleider laten weten. Volgens de hogeschool is dit de eerste ict-opleiding op hbo-niveau waarbij dit mogelijk is.

De opleiding HBO-ICT vervangt de bacheloropleidingen Bedrijfskundige Informatica, Informatica en Technische Informatica. Studenten die de studie volgen, doorlopen eerst een propedeusejaar. In dat jaar maken ze onder andere kennis met de technische kant van ict, maar ook met media design en communicatie.

Na het eerste jaar kiezen ze een specifiekere studierichting, zoals ICT & Business, ICT & Smart Mobile of ICT & Software Engineering. Fontys hoopt met de nieuwe studie beter in te spelen op actuele ontwikkelingen in de markt en werkt samen met veertig ict-bedrijven.

De andere studierichtingen zijn Technology, Game Design & Technology, Lifestyle, Management & Security, Media Design.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Volgens de hogeschool is dit de eerste ict-opleiding op hbo-niveau waarbij dit mogelijk is."

Wat een onwetendheid, de Hogeschool arnhem & nijmegen doet dit al jaren. pfff

Dat klinkt wel heel erg als het verkooppraatje van Avans voor de Academie voor ICT & Media (AIM of hoe die tegenwoordig ook heet) welke toch alweer een jaar of tien geleden opgericht is....

Beter gezegd; Het is hetzelfde! Fontys loopt dus gewoon gigantisch achter en volgens david is het ook al in Arnhem en Nijmegen mogelijk. Wat vooronderzoek van Fontys was misschien handig geweest!

Dus als ik daar nu zou studeren zou ik in mijn eerste jaar ook punten moeten halen voor media design elementen. Vind ik persoonlijk nergens op slaan, aangezien ik niets met media design wil doen maar kies voor de techniek, onder andere omdat ik van mezelf al weet dat ik niet het talent bezit om iets met ontwerp van media te kunnen.

Die scholen weten echt niet wat er leeft in de praktijk. Lijkt alsof we in twee werelden leven. Wat er echt nodig is, is bijvoorbeeld echt specialistische opleiding. Er is in heel Nederland bijvoorbeeld maar een opleiding dat zich richt op netwerken.

de meeste ICT opleiding richten zich vooral op software ontwikkeling. Er is gewoon meer dan dit.

Voor echt specialistische opleidingen moet je niet bij het HBO zijn maar bij het WO. Daarnaast zijn er zat mensen die heel gespecialiseerd afstuderen aan een universiteit.

Windesheim had iets dergelijks in de jaren 90.
Een Informatica-opleiding met een propedeuse en daarna gespecialiseerde afstudeerrichtingen.

Belachelijk, ik weet niet beter of dit is bij Avans hogeschool al jaren standaard zo.

Ik denk dat veel studenten niet weten wat de studie precies inhoud en door een aantal projecten te draaien er snel achterkomen welke richting het meeste aanspreekt.

ICT is tegenwoordig dan ook ontzettend breed en dit wordt nog altijd vaak vergeten of gewoon als "IT" gezien.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Fontys

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-05T14:19:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.