Aantal opdrachten ZZP'er neemt toe

Zelfstandigen zonder personeel (zzp) hebben in het derde kwartaal van 2010 meer gewerkt dan in de drie maanden ervoor. Dat blijkt uit cijfers van zelfstandigenplatform Myler dat doorlopend de financiële positie van zijn leden onderzoekt. Ook zouden de ict-freelancers positiever zijn geworden over hun omzetverwachting.

Bijna drie kwart van de hoogopgeleide freelancers werkte van juli tot en met september wekelijks ruim 31 uur. Het percentage zzp'ers dat dit aantal uren behaalde, bleef een kwartaal eerder nog steken op 58 procent.

Het toegenomen aantal uren waarin de freelancers aan opdrachten werken, zorgt ervoor dat zij positiever zijn over de toekomst, zegt Mylers directeur Toon van Bodegom. 'Veel hoogopgeleide zzp'ers voelen duidelijk het herstel van de Nederlandse economie', stelt hij. 'Er zijn meer opdrachten en hogere omzetten. We verwachten dat de markt voor hoogopgeleide zelfstandigen de komende tijd in hoger tempo zal aantrekken.'

Toename sinds zomervakantie

Computables loopbaanexpert Eric van der Palen ziet ook dat zijn orderportefeuille langzaam weer voller wordt. 'Ik constateer een toename eigenlijk pas echt sinds de zomervakantie. Momenteel ben ik inderdaad druk met diverse projecten', aldus de ict-consultant. 'Het is nog wel heel voorzichtig allemaal: beloofde projecten vertragen nog steeds of worden om het minste of geringste nog een keer gewikt en gewogen en uitgesteld.'

Volgens Van Bodegom komt bijna drie kwart van de zzp'ers rond van zijn omzet. Dat is zeven procent meer dan een kwartaal eerder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat een onzin, de markt is naar de tering, tarieven zijn zwaar gedaald, en er zijn helemaal geen opdrachten

Markt is prima, tarieven stijgen.
Je bent er zelf bij.

In de vakantie periode ??? Ja, er is een langzame incidentele kentering gaande, maar dit soort sluikreclame over "hoogopgeleide" freelancers.. zodat deze zich gaan inschrijven bij Myler, een website die overigens pas zeer kort bestaat en dan het stijgen van de order portefeuille in de periode voor de sluiting van het boekjaar, wat een algemeen toegepaste truuk is om de aandelenkoers te beinvloeden of gewoon om te doen lijken dat PZ ook bezig te houden is..
Alsjeblieft, mensen van Computable, het kan ook meer zijn dan enkel een reclamefolder..

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-29T11:02:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.