ROC Landstede koopt deel New Horizons

De opleidingsorganisatie ROC Landstede in Zwolle heeft het merendeel van de vestigingen van ict-opleider New Horizons overgenomen. De ict-opleider wordt ondergebracht in dochteronderneming Aegolius, waarin Landstede een meerderheidsbelang heeft. Verkopende partij is investeerder Erik Boersma uit Elburg, die in 2010 op twee na alle New Horizons-vestigingen in Nederland in bezit kreeg.

ROC Landstede was één van drie partijen die zich bij Boersma meldden met interesse om de door hem overgenomen vestigingen te kopen. De verkoop is begin december 2010 rondgekomen, maar het nieuws komt nu pas naar buiten. 'Wij zijn nog bezig met het opstellen van een persbericht', vertelt Boersma.

Microsoft-producten

Onderdeel van de verkoop is de franchise die Boersma nam bij de internationale organisatie New Horizons, eigenaar van de lesmethode. New Horizons is gespecialiseerd in cursussen rondom Microsoft-producten. Het bedrijf is in zeventig landen actief en heeft wereldwijd ruim driehonderd opleidingscentra. De trainingsaanpak van de onderneming kenmerkt zich door een combinatie van zelfstudie, inloopklassen en e-learning.

Met de aankoop krijgt ROC Landstede het recht om de New Horizons-trainingen te geven in een gebied dat ruwweg wordt begrensd door de steden Rotterdam, Amsterdam, Apeldoorn, Zwolle en Groningen. Buiten dit gebied zijn er slechts de twee vestigingen van het ondernemersechtpaar Dick Bogers en Doran van der Ven in Eindhoven en Elsloo, nabij Maastricht.

Fraude

Boersma raakte bij New Horizons betrokken toen hij in maart de vestigingen van New Horizons Learning in Utrecht en Apeldoorn overnam uit een faillissement. Later kocht hij de franchise voor vestigingen in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. De uitbater van deze vestigingen, Camiel de Clercq, bleef echter trainingen geven onder de naam New Horizons. Dat leidde tot een kort geding. In juni ging het bedrijf van De Clercq failliet, naar eigen zeggen als gevolg van fraude door een werknemer. Uit het faillissementsverslag bleek dat de onderneming zelf huisbankier Rabobank had getild.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ROC

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-11T15:35:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.