CEA Systems zal New Horizons terugbetalen

rechter rechtszaak rechtbank

Softwareleverancier CEA Systems in Capelle aan den IJssel zal een bedrag van 15.000 euro terugbetalen aan de failliete ict-opleider NH Corporate Training in Rotterdam. Dat heeft curator Maurits Renzen afgesproken met de directeur Camiel de Clercq van CEA Systems. Het geld is kort voor het faillissement van de opleider door De Clercq weggesluisd naar zijn andere onderneming, schrijft Renzen in het tweede verslag over de afwikkeling van het faillissement.

De Clercq was ten tijde van het faillissement van NH Corporate Training directeur en aandeelhouder van beide ondernemingen. Curator Renzen had zijn twijfels over een aantal overboekingen die kort voor het faillissement van de ict-opleider werden gedaan aan CEA Systems. Het ging om drie betalingen voor een totaalbedrag van 41.000 euro, voor ‘het beschikbaar stellen van zaken en personeel' aan de ict-opleider. De laatste betaling, van 15.000 euro, dateert van april 2010. NH Corporate Training werd op 20 juni 2010 door de rechtbank in Breda failliet verklaard.

De curator is een rechtszaak gestart tegen CEA Systems om het geld terug te krijgen. De advocaat van De Clercq betoogt dat op het moment van de eerste twee betalingen het faillissement van NH Corporate Training nog niet onvermijdelijk was. Dat is nodig voor een zogeheten actio pauliana - een terugvordering door de curator in het belang van de schuldeisers. In april stevende het bedrijf wel degelijk af op een bankroet, stelt curator Renzen.

Schikking

CEA Systems en de curator hebben inmiddels overeenstemming bereikt over de terugbetaling van 15.000 euro - het bedrag van de laatste betaling - aan NH Corporate Training. Het voorstel wacht op de goedkeuring van de rechter-commissaris, de magistraat die de curator bij de afwikkeling van het faillissement controleert.

Bij het uitspreken van het faillissement had NH Corporate Training een schuld van 1,2 miljoen euro aan huisbankier Rabobank, 1,8 miljoen euro aan de Belastingdienst en 3,4 miljoen aan andere schuldeisers. De Clercq onderhandelt met curator, bank en Belastingdienst over een schikking. Zij stellen hem persoonlijk aansprakelijk voor de schuldenberg.

CEA Systems

CEA Systems is gespecialiseerd in zogeheten CAD/CAM-software voor het ontwerpen van technische constructies voor de chemische en levensmiddelenindustrie. Klant zijn ondernemingen als DSM, Heineken, Shell, Unilever en Veolia Water.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-28T08:37:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.