Voormalig Sun-personeel betreedt Oracle-pand

Het Nederlandse personeel van de door Oracle overgenomen hardwareleverancier Sun is per 28 maart 2011 verhuisd naar het nieuwe Oracle-hoofdkantoor in Utrecht. Met die verhuizing hebben de laatste Sun Microsystems-medewerkers het oude hoofdkantoor in Amersfoort verruilt voor het nieuwe Oracle-pand in Utrecht. Daarmee is de verhuizing van al het personeel van Oracle naar de nieuwe locatie afgerond.

Oracle wil niet zeggen om hoeveel medewerkers van de voormalige Sun-organisatie het gaat. De leverancier maakt sinds de overname van de hardwareleverancier geen onderscheid meer in Sun- en Oracle-personeel. Het was begin 2011 nog onduidelijk of het personeel van de in 2009 overgenomen hardwareleverancier zou verhuizen naar het nieuwe hoofdkantoor.

Een deel van de voormalige Sun-medewerkers was 14 maart 2011 al overgegaan. Op die dag verhuisde het Oracle-personeel van het voormalige hoofdkantoor in De Meern naar de nieuwbouw in Utrecht.

The Wall

Oracle Nederland is sinds 14 maart 2011 actief van het uit glas opgetrokken kantoorgebouw Facet aan de A2 dat is verbonden met het achthonderd meter lange winkelcentrum The Wall. Het nieuwe pand telt 650 flexibele werkplekken voor de 1150 medewerkers.

138 banen

In januari 2011 werd bekend dat met de samenvoeging van de Nederlandse organisaties van Oracle en Sun Microsystems er 138 banen verloren zouden gaan. Volgens Oracle gaat het om banen door de hele organisatie die na de overname overbodig zijn geworden, dus ook om functies bij Oracle. Volgens FNV Bondgenoten zijn vooral medewerkers van het voormalige Sun de dupe van die reorganisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-29T15:46:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.