Vier miljoen subsidie voor scholing personeel

Subsidie

Werkgevers kunnen nu subsidie aanvragen voor nieuwe of zittende ict-werknemers die bij hen leren en werken combineren (BBL-leerlingen). De subsidie kan oplopen tot ruim 1400 euro per leerling/werknemer per jaar. De subsidie wordt beschikbaar gesteld door CA-ICT, het opleidings- en ontwikkelingsfonds in de ict-sector, dat de subsidiegelden ter beschikking stelt.

Voor leerbedrijven in de ict is het gebruikelijk een stagiair voor een korte periode op te nemen in de organisatie (BOL-leerlingen). Kenniscentrum Ecabo hoopt dat door de nieuwe subsidieregeling deze leerbedrijven ook BBL-leerlingen een leerwerkplaats aanbieden. De subsidieregeling vergemakkelijkt het opleiden van werknemers voor ict-bedrijven. Naast deze subsidie blijft ook de bestaande WVA-subsidie van kracht en kan de regeling worden gecombineerd met reeds bestaande scholingssubsidies van het CA-ICT.

Ecabo zorgt ervoor dat deze subsidiemogelijkheid onder de aandacht komt bij haar leerbedrijven. Voor werkgevers is dit een extra stimulans om nu te investeren in hun personeel voor de toekomst. De regeling geldt ook voor reeds in dienst zijnde leerling-werknemers en kan met terugwerkende kracht vanaf 2 februari 2011 worden aangevraagd. Leerbedrijven vragen via www.caict-esf.nl eenvoudig en met weinig administratieve werkzaamheden de subsidie aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Kenniscentrum Ecabo hoopt dat door de nieuwe subsidieregeling deze leerbedrijven ook BBL-leerlingen een leerwerkplaats aanbieden."

Hoopt? Dus een leerwerkplaats niet eens een voorwaarde? Dus wel lekker subsidie opstrijken maar daar niets voor terug doen? Weer lekker verspilling van belastinggeld naar het bedrijfsleven!

@Anita,
Ter verduidelijking: ECABO hoopt dat daarmee meer werkgevers een hechtere band aangaan met hun (BOL-)stagiairs en ze al een arbeidscontract aanbieden tijdens hun studie. De leerling/werknemer is daar dus (ook financieel) erg bij gebaat en de werkgever krijgt extra subsidie om de opleiding van het (ICT-)personeel beter te kunnen ondersteunen.

Joep Swagemakers (ECABO)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-20T15:51:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.