Centric zoekt meer mensen via speeddate

Ict-dienstverlener Centric gaat tijdens zijn ict-banendagen speeddaten met kandidaten. De dienstverlener gebruikt die vorm van werven tijdens de banendagen in Diemen op 12 mei 2011 en Eindhoven op 14 mei 2011. Bij speeddaten hebben belangstellenden korte gesprekken met managers en recruiters. Centric zoekt in 2011 driehonderd medewerkers voor uiteenlopende functies.

Centric ondervond tijdens eerder banendagen dat de opzet ervan niet aansloot bij de verwachtingen van bezoekers. Die dachten volgens een woordvoerder meer op een soort beurs te komen. Dat was niet zo, tijdens de banendagen vonden er al korte ontmoetingen plaats. De dienstverlener koppelt de term 'speeddate' daarom nu ook aan de ict-banendag.

De ict-banendagen in Assen, Zwolle, Hengelo, Gouda en IJsselstein leverden Centric in totaal vierhonderd kandidaten op. Zij hebben volgens de dienstverlener een aanbieding ontvangen of zijn al in dienst getreden. De eerste banendag in Assen resulteerde voor Centric in het aanstellen van ongeveer dertig nieuwe medewerkers.

Vacatures

Centric is nog steeds op zoek naar nieuwe medewerkers op het gebied van network en systems management, servicedesk en support, software engineering, testing, business intelligence, architecture, projectmanagement, consultancy en sales. De vacatures zijn voor zowel starters als ervaren professionals, van mbo tot en met universitair opgeleid.

De dienstverleners zoekt personeel voor een vast dienstverband en kijkt naar kandidaten die gedetacheerd worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

snappen ze niet dat er geen hond voor die toko wil werken?
;)

Het punt is dat Centric aan de onderkant van de markt zit als het op arbeidsvoorwaarden aankomt. Het is marktconform ja, maar wel helemaal het onderste van de markt.

Dat is ook gebleken uit een onderzoek van Samhoud, die ondermeer de salarissen van Centric vergeleek met de rest van de branchegerelateerde bedrijven in Nederland. Daaruit bleek dat Centric qua arbeidsvoorwaarden niet alleen onder het landelijk gemiddelds scoort, maar zelfs onder het landelijk minimum. Met andere woorden, Centric betaalt het minste van het minste. En zolang als die boer uit de achterhoek aan het roer staat zal dat niet veranderen.

En het leuke is dat veel ICT-ers dat zo onderhand weten. Goede ICT-ers gaan niet naar Centric. Ik wens Centric dus veel succes met haar wervingsacties.

Is dat trouwens Henny Luyrink (onderdirecteur MIS) rechts op de foto?

@Sjors en Mark, ik zie hier inderdaad geen honden werken. Wat ik wel zie zijn heel veel hardwerkende, uitstekende ICT-ers die bij een goed en succesvolbedrijf werken dat volop leuke opdrachten en kansen biedt om te groeien, zowel inhoudelijk als financieel.

Ik heb ooit gesolliciteerd bij Centric. Na de 2e afspraak heb ik niets meer van ze gehoord (terwijl ze hadden aangegeven me graag te willen hebben). Ik heb zelfs 2 keer gebeld om te vragen wat de status was maar niets meer gehoord. Ik ga daar nooit aan de slag

@JR, is het leuk werken bij de PR van Centric?

Mijn buurman is op vrij asociale en ziek makende manier uit het bedrijf 'gepest' door Centric. Nee ik hoef daar inderdaad ook niet te werken.

Niet allemaal zo happen gelijk, op zich is dit bedrijf echt niet zo anders dan al die anderen.

Wellicht zitten ze qua primaire en secondaire arbeidsvoorwaarden aan de onderkant van de markt maar de bandbreedte is echt niet zo groot... Je praat hooguit over een paar honderd euro in de maand verschil tussen de onderkant en de bovenkant van de markt, als je je beperkt tot de detacheringsmarkt tenminste.

Aan 'JR' zou ik willen meegeven: leg het er iets minder dik bovenop... Ik geloof graag dat ook bij Centric er voldoende capabele en goede ICTers werken maar ik denk dat je de gemiddelde lezer onderschat als je denkt dat die alle mooie marketingpraatjes nog zomaar geloven.

Ik ben eigenlijk meer benieuwd wat potentiele opdrachtgevers nu van dit soort 'speeddates' denken: ergens voelt het toch niet echt heel selectief, mijn gevoel zou zijn: weinig selectief, weinig gespecialiseerd en een hoge doorstroming. Niet echt vertrouwenwekkend...

Als Centric nieuwe mensen nodig heeft, dan kunnen ze deze toch werven uit de overgenomen, voormalige BPO club van Ordina ? Gewoon eventjes opbellen en zeggen dat je je hebt vergist en ze alsnog een leuke baan wilt bieden. Is iedereen weer tevreden.

Even offtopic:

Het valt me steeds meer op dat kritische geluiden erg vaak een 'matig' beoordeling van de redactie krijgen?

Nu snap ik dat een korte oneliner als die van Sjors niet zoveel toevoegd aan de discussie, maar waarom de reactie van Mark 'matig' zou zijn ontgaat me volledig. Of heeft dat met het woord 'boer' te maken?

Wellicht dat de redactie hier nog iets over kan zeggen...

loverboys gebruiken speeddates om onzekere onervaren meisjes in te palmen en voor hun te laten werken tegen eenzijdige voorwaarden.
IT bedrijven ook, maar dan ronselen ze onzekere onervaren ICT-ers ;-)

Renée Limmen, heeft u wel eens van de superboeren gehoord. Dat zijn de spelers van de Graafschap; het team dat door Gerard Sanderink van Centric gesponsord werd. Sanderink wilde zijn klanten het 'superboer'-gevoel bezorgen. In de Achterhoek kijkt men niet neer op een boer.

Ze zijn alleen maar op zoek naar detacheringspersoneel. Uurtje-factuurtje, daar gaat het om.

Goeie specialisten kunnen ze niet betalen, daarom werven ze veelal starters en schoolverlaters. Ik betwijfel ten zeerste of ze wel echt 300 man aan gaan nemen. Over 5 regio? verspreidt is dat 60 man per regio, gemiddeld bijna de helft van de bestaande bezetting. Dat wordt gewoon bankzitten, want met de kwaliteit van sales en het verloop daarvan, is het bijzonder slecht gesteld bij MIS. Als je bij Centric wilt werken, denk goed na. Zorg dan dat je bij de software kant gaat werken in Gouda. Dat is het elite schip van Centric. 300 man aannemen is symboolpolitiek (naar de rest van de markt).

In de goeie tijd namen ze geen 300 man aan, en nu wel? Ik geloof er niks van. Vreemd verhaal.

Maar Speed-daten met Henny Luyrink? Ha-DAD, Dat wordt best guhhh-zellig.

Het lijkt me niet zo moeilijk voor Centric om aan personeel te komen, ze hoeven alleen te kijken naar de 300 mensen die ze vorig jaar ontslagen hebben.

Iedereen die langer dan 5 jaar in het vak zit, zal niet voor Centric kiezen, je krijgt er weinig en bij de eerstvolgende dip is er een grote kans dat je eruit vliegt. Dit imago probleem heeft Getronics ook en daar komen ze voorlopig niet meer vanaf.

Dus het zal voornamelijk gericht zijn op schoolverlaters, die blij zijn met een Polo en 1600 bruto p/m.

En "na gebruik" worden ze ook net zo rap weer (terug)gedumpt op de arbeidsmarkt door Centric?

In mijn loopbaan heb ik nooit een goed gevoel gehad voor twee bedrijven als werkgever: Getronics en Centric. Zeer gevoelig voor alle veranderingen in de markt, grillig en naar mijn mening onbetrouwbaar. Dit is mijn mening en misschien vergis ik me ergens in. Het kan zijn dat de werknemers van Centric hier een andere mening over hebben. Ik vind dat bij Centric de salaris, arbeidsvoorwaarden, auto .... alles ONDER minimumniveau zit. Nogmaals, mijn reactie neemt niks af van het respect dat ik heb voor mensen die bij Centric werken. Daar hebben ze zeker een reden voor!

Het is moeilijk iets te bieden wanneer je niets te bieden hebt zou ik zo zeggen, kortgeleden is de slogan afspraak is afspraak losgelaten en vervangen voor wereld van de innovatie...en ja men zal zeer innovatief moeten zijn, ik geloof best dat ze mensen binnen krijgen , interesse om ze binnen te houden...tja,...

Stel dat jullie reacties en aannames kloppen, want volgens mij hebben jullie dit allemaal van "horen zeggen". SO WHAT!!! we zijn zo op onszelf gericht dat we vergeten dat er om ons heen nog veel meer gebeurd dat je druk maken om het salaris van Centric, sorry hoor maar hebben jullie geen leven ofzo en dan nog op de koop toe de mensen die er werken voor hun brood honden noemen!! Doe onderzoek en reageer aub met enige kennis van zaken zodat. Het gaat hier wel om "WERK" wat volgens mij enkele reageerders vreemd is.

@Obiwan:

Het kan aan mij liggen maar volgens mij heb ik niemand hier het woord 'honden' zien gebruiken, sterker nog: de reacties gaan toch vooral over de arbeidsvoorwaarden en niet over een gebrek aan respect voor de individuele medewerker.

Wel moet ik zeggen dat ik hoop dat jouw reactie niet maatgevend is voor hoe er binnen dit bedrijf gedacht wordt, als ik al zou overwegen om te solliciteren dan is dit niet de manier van communiceren die me een 'warm' gevoel geeft...

Wat ik even niet snap is het feit waarom Centric jonge mensen zoekt na het jaar ervoor er oude knarren uit te hebben gewerkt. Zijn de klanten hier het wel mee eens om telkens weer nieuwe (onervaren) mensen over de vloer te krijgen zelf al zijn ze goedkoper?

Als daar iets onder lijdt dan lijkt het me wel de algemene imago van de ICT.

De bovenstaande reacties geven wel een heel erg eenzijdig en negeatief beeld. Ik werk nu al meer dan tien jaar voor Centric en doe dat met veel plezier, anders zou hier niet meer zitten. Als het bovenstaande 'de enige waarheid' is, is het toch vreemd dat de ICT-organisatie van Centric meer dan 5.000 medewerkers telt en ken ik veel andere collega zijn met lange dienstverbanden. Wellicht zijn er toch meer waarheden ...

@Peter
Zie reactie Sjors...

Dus als ik vraag om inhoudelijke kennis van zaken dan krijg jij geen "warm" gevoel.. Je hebt dus liever dat iedereen maar wat roept?? MI zegt mijn reactie niets over Centric maar over de geplaatste reactie's die kant nog wal raken...zo ook jou reactie.. Ik ben zelf een "ouwe Knar", werk er nog steeds met veel plezier en heb nooit op de nominatie gestaan om eruit gewerkt te worden..wederom..doe onderzoek voordat je wat roept.

@Marcel
Uiteraard werken er veel mensen bij Centric die daar niet weg willen, maar voornamelijk omdat ze nergens anders terecht kunnen. Ze zijn bij Centric begonnen en opgeleid, maar op zo'n manier dat hun marktwaarde laag is.

Daarom is het zo erg als Centric er weer honderden ontslaat, deze mensen hebben weinig kans op een baan.

En nu niet zeggen dat het niet zo is ;)

@Ruud en Peter: je kan iedere positieve reactie natuurlijk afdoen als PR, maar helaas voor jullie, ik werk niet voor Centric PR o.i.d.

Je vind mijn reactie er dik bovenop liggen, nou sorry hoor, dan al die eenzijdige, extreem negatieve lulkoek van mensen als Eric en jullie twee! Waar halen jullie het lef vandaan om duizenden medewerkers van Centric zo ongenuanceerd en laatdunkend weg te zetten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-05T15:41:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.