Ricoh Nederland schrapt geen banen

Printerleverancier Ricoh schrapt geen banen binnen de Nederlandse organisatie. Het Japanse bedrijf maakte eind mei 2011 bekend wereldwijd ongeveer 10.000 arbeidsplaatsen te schrappen in de printerdivisie. De directeur van Ricoh Nederland, Carol Dona, meldt dat de reorganisatie geen gevolgen heeft voor de Nederlandse organisatie. Bij Ricoh Nederland werken ongeveer 1400 mensen.

De wereldwijde reorganisatie betreft ongeveer een tiende van de medewerkers van Ricoh wereldwijd. Het bedrijf gaat zich meer richten op printdiensten. Het gaat om aanvullende diensten bij de leverring van hardware zoals scannen en documentbeheer. Begin 2011 maakte het bedrijf bekend 220 miljoen euro in de dienstentak te investeren.

De leverancier wil scherper concurreren met leveranciers als Canon en Xerox. Die bedrijven leggen de nadruk ook steeds meer op dienstverlening.

De Nederlandse tak van het Ricoh houdt hoofdkantoor in Den Bosch. In Bergen op Zoom staat het Europese distributiecentrum. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Londen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-08T10:55:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.