IBM viert jubileum met vrijwilligerswerk

Veel IBM-personeel doet deze week aan vrijwilligerswerk als onderdeel van IBM’s ‘Celebration of service’. Hierbij doneren werknemers, gepensioneerden, klanten en business partners hun tijd en expertise gedurende de viering van IBM’s 100ste verjaardag. Zo krijgen mensen met een handicap een dagstage en worden kinderen uit achterstandswijken het één en ander bijgeleerd.

Wat sociale ontwikkelingen betreft is het een drukke week bij IBM Nederland. Dinsdag 14 juni stonden de vakbonden aan de poort die betere arbeidsvoorwaarden eisten. Woensdag 15 juni besteden veel van de 2800 Nederlandse IBM -medewerkers hun achturige werkdag aan vrijwilligerswerk.

Zo liepen vijfentwintig lichamelijk gehandicapten samen met tv-presentatrice Lucille Werner, bekend van Lingo,  een dag mee in het hoofdkantoor van IBM Nederland. IBM'ers ondersteunen hiermee het CAP 100 project, een profielensite met als doel de afstand tussen mensen met een lichamelijke handicap en het bedrijfsleven te verkleinen. De site biedt volgens IBM een continue podium voor een poule van honderd talenten met een lichamelijke handicap om een eerste stap te zetten op weg naar de arbeidsmarkt. 

In samenwerking met de organisatie JINC, organiseerde IBM verder een taaltrip voor ongeveer honderd jongeren uit Amsterdamse achterstandwijken, waaronder Amsterdam Nieuw West. Met deze taaltrip leren de jongeren om bepaalde moeilijke woorden in context te begrijpen. Bijvoorbeeld hoe een signaal via de satelliet bij de mensen thuis komt. En wat communicatie betekent.

Earthcleaner app voor iPhone en Android

IBM'ers ondersteunen verder de ‘earthcleaner app' die geschikt is voor de Apple iPhone en Android-toestellen. Met deze app kunnen smartphone-gebruikers foto´s maken van straatafval. Aan de hand van GPS coördinaten die automatisch met de foto worden meegestuurd, kan de gemeentedienst het afval gaan opruimen. IBM'ers met een smartphone verzamelden in het natuurgebied vlakbij het IBM-kantoor afval in zakken, waarna de reinigingsdienst deze ophaalde.

Zie ook reportage: Mensen met handicap lopen dagstage bij IBM.

Computable Award

IBM Nederland zegt zijn expertise in te zetten om bepaalde groepen actief bij de samenleving te betrekken. Zo is er de Weekendschool, waar mensen uit achterstandswijken met hulp van Nederlandse IBM vrijwilligers leren omgaan met computers en techniek. Voor zijn inspanningen op dit gebied ontving IBM Nederland afgelopen jaar de Computable Award voor ´Meest Maatschappelijk Verantwoorde Onderneming van het Jaar´ .

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-15T16:01:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.