Centric nieuw in top drie ICT-dienstverleners

Centric uit Gouda heeft plaats drie bereikt in de jaarlijkse top veertig van grootste ict-dienstverleners van Nederland. De lijst is voor ict-vaktitel Computable samengesteld door de financiële experts van Mazars Berenschot Corporate Finance. Zij rangschikten de Nederlandse ict-dienstverleners op basis van de laatste omzetcijfers die de ondernemingen hebben bekend gemaakt.

Dienstverlener Centric stond een jaar geleden in de top veertig nog op een zesde plaats. De top drie van grootste dienstverleners bestaat in 2012 uit HP, KPN Corporate Market (voorheen Getronics) en Centric. Een jaar geleden werd de derde plaats nog bezet door Siemens IT Solutions & Services. Deze Siemens-dochter was toen juist verkocht aan Atos. Atos stijgt in de ranglijst van 2012 van de zevende naar de zesde plaats.

De jaarlijkse lijst van veertig grootste ict-dienstverleners is de basis voor een groot onderzoek onder Computable-lezers naar het imago en de prestaties van de verschillende ict-dienstverleners. Het onderzoek wordt uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Motivaction. De onderzoeksresultaten worden gepresenteerd in de Computable ICT Services Guide, die op 4 mei 2012 verschijnt.

Sogeti

De hoogste binnenkomer in de top veertig is Sogeti op plaats dertien. Het is voor het eerst dat Computable Sogeti als zelfstandige onderneming opneemt..

Lees meer over en bekijk de volledige lijst van de veertig grootste ict-dienstverleners van Nederland.

De 10 grootste ict-dienstverleners 2012

ICT-dienstverlener2011
1HP1
2KPN Corporate Market2
3Centric6
4IBM4
5Capgemini5
6Atos7
7Accenture9
8Logica8
9Imtech ICT12
10Ordina10

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Felicitaties aan m'n ex-collega's voor deze prestatie!

Wel jammer dat volume niks zegt over het interne afbraakbeleid bij een aantal divisies op het gebied van personeel en opleiding ten gunste van diezelfde financiele cijfers. Dat zijn zaken die dan helaas onder tafel glijden.

@Johannes,
Zou fijn zijn om niet alleen de positie maar ook de omzet te vermelden in het lijstje. Naar ik begrijp is dit een Services-lijstje zonder Hardware en Software. Misschien kan Mazars Berenschot toelichten hoe ze tot de lijst zijn gekomen. Dat lijkt me nog niet zo eenvoudig met partijen als HP en IBM in de top 10.

@Edwin,
Mazars Berenschot stelt deze lijst al een aantal jaren voor Computable samen. De uitleg van hun werkwijze staat online, zie http://bit.ly/wZSzPY

Toch vreemd dat Atos vòòr overname van SIS op 7 stond en nu op 6 terwijl SIS vorig jaar op 3 stond?
Je zou verwachten dat Atos met SIS erbij dan minimaal ook op 3 zou moeten uitkomen?
Rekenfout?

Die uitleg is wel erg beknopt. Niet helder is of de omzet van bv. IBM en HP een HW/SW omzet correctie bevatten of niet. Zijn de (voor de Top 40) gehanteerde omzet cijfers ook ergens te vinden?

@Edwin
Er is niet gecorrigeerd voor hardware/software. Het gaat om de omzet zoals die is gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel, die is daar voor elk bedrijf op te vragen.

@Dirk
Omdat de cijfers van Siemens IT Solutions & Services waren opgenomen in de Nederlandse Siemens bv werd de omzet daarvan gebruikt. Slechts de omzet van SIS is verhuisd naar Atos. Dat verklaart voor een deel het geringe effect op de plaats van Atos.

@Dirk,
Ik heb het nog even nageplozen. De laatst beschikbare cijfers van Atos bij de KvK zijn die van 2010. De overname van SIS was halverwege 2010.Dus SIS zit maar gedeeltelijk in deze cijfers.

Zonder correcties zijn deze cijfers erg verwarrend. Je kunt niet zeggen dat Centric een top-3 ICT-dienstverlener is en negeren dat je dan ook onder meer 441 miljoen euro omzet op ingenieursdiensten (Oranjewoud) meeneemt. Dat is geen ICT-omzet. Als je kijkt naar alleen ICT-omzet dan komt Centric (+/- 494 miljoen Euro ICT-omzet) na Logica (520 miljoen Euro omzet) in het rijtje. Als je corrigeert voor hardware dan komen Capgemini (987 miljoen Euro) en Atos (832 miljoen Euro) voor IBM (775 miljoen Euro).
Over HP durf ik niks te zeggen, ik kan geen KvK-deponeringen vinden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-01T11:53:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.