Radboud stelt hoogleraar softwaresystemen aan

Joost Visser is benoemd tot bijzonder hoogleraar Large scale software systems aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Radboud Universiteit. Visser is hoofd Research van de Software Improvement Group (SIG) te Amsterdam.

Visser is opgeleid als informaticus aan de Technische Universiteit Delft en als filosoof aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hij voerde zijn promotiewerk op het terrein van formele methoden en programmatuur uit bij het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) en promoveerde in 2003 aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Visser werkte van 2003 tot 2006 als post-doc researcher bij de faculteit Informatica aan de Universidade do Minho in Portugal. Hij was ook gastdocent aan deze universiteit.

Beslissingsmodellen

Sinds 2007 is Visser werkzaam als hoofd Research bij de Software Improvement Group in Amsterdam en daarmee verantwoordelijk voor innovatie van diensten en producten, voor relaties met de academische wereld en wetenschappelijk onderzoek. Dit onderzoek betreft het meten en vaststellen van de kwaliteit van grote softwaresystemen en het samenbrengen van verschillende softwarekwaliteitsaspecten in beslissingsmodellen voor investeringen in renovatie of vervanging van softwaresystemen.

Als bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit gaat Visser bijdragen aan het onderwijs op het gebied van software engineering en software portfolio management. Zijn onderzoek zal zich richten op het ontwikkelen van modellen voor het meten en beoordelen van grootschalige softwaresystemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Radboud Universiteit

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-23T09:08:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.