Andriessen splitst afdeling af als Citrus Software

Handen schudden

Andriessen, een leverancier van online toetsen, heeft zijn ontwikkelafdeling verzelfstandigd. De dochteronderneming gaat onder de naam Citrus Software de markt op en biedt ontwikkeling en onderhoud van software gebaseerd op het .NET framework aan. Bij het bedrijf uit Oisterwijk werken ruim tien man. Ook werkt Citrus Software nauw samen met ict-personeelsbroker Troef uit Tilburg.

Andriessen is al zo'n twintig actief op het gebied van online examinering. De onderneming uit Oisterwijk heeft bijvoorbeeld de inburgeringstoets technologisch opgezet. Voor de ontwikkeling van de online toetsen beschikt het bedrijf over een eigen ontwikkelafdeling. Die heeft inmiddels ruime ervaring opgebouwd op het vlak van online examinering. Maar de kennis en expertise van de afdeling is eigenlijk veel breder inzetbaar dan deze beperkte niche, vertelt directeur Mark Vugs.

Op eigen benen

Andriessen besloot daarop de ontwikkeltak af te splitsten in een apart bedrijf dat ook activiteiten voor derden kan uitvoeren. Met het naar de markt brengen van dit onderdeel, Citrus Software gedoopt, wil het bedrijf tevens op de kosten besparen door extra inkomsten te generen. Ook krijgt het werk voor medewerkers een interessantere invulling. Citrus Software richt zich met een man of tien op de ontwikkeling en het onderhoud van software gebaseerd op het .NET framework. Werkzaamheden vinden plaats op basis van detachering, uitbesteding of projectbasis. Ook organiseert het bedrijf workshops over softwareontwikkeling. Vugs benadrukt dat Citrus Software het moederbedrijf Andriessen en zijn klanten blijft bedienen.

'In de eerste paar maanden zijn al een aantal nieuwe klanten geworven en zijn er drie nieuwe personeelsleden geworven', zegt De Cock. Personeel van Citrus Software wordt ook aangeboden via Troef. Wanneer Citrus Software structureel succes boekt als nieuw bedrijf, zal het waarschijnlijk via een management buy-out geheel op eigen benen komen te staan. 'Maar', stelt Vugs, 'er zijn ook andere opties mogelijk.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-13T11:57:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.