BlueMesa neemt ZorgPlus Systemen over

Leverancier en ontwikkelaar van zorginformatiesystemen ZorgPlus Systemen in Apeldoorn is op 27 augustus 2012 overgenomen door BlueMesa in Delft. Dit bedrijf is actief op het terrein van interimmanagement, projectmanagement en ict-consultancy. Via de dochters Bluetrail IT en BlueDutch doet het ook detachering. ZorgPlus Systemen gaat verder onder de naam Fontaneda Software.

BlueMesa en ZorgPlus Systemen werken al langer samen in projecten bij klanten, waarbij BlueMesa betrokken was als specialist in organisatieverandering. De achtergrond van de overname zijn de voordelen die beide organisaties zagen in een hechtere samenwerking. ‘BlueMesa is sterk in de organisatiekant, Zorgplus in het bouwen van systemen', zegt manager René van Weerdt van Fontaneda. ‘Er was een overlap in het klantenbestand. BlueMesa is de financieel sterkere partij, dus lag het voor de hand dat zij ZorgPlus overnamen en niet andersom.'

De zorginformatiesoftware van ZorgPlus is onder andere in gebruik bij Stichting Philadelphia Zorg in Nunspeet en de Argos Zorggroep in Schiedam. De software wordt ontwikkeld in samenwerking met zorgprofessionals. De tien medewerkers van ZorgPlus gaan over naar Fontaneda.

Bij de overname is gekozen voor een nieuwe naam. ‘De naam ZorgPlus wordt in Nederland en België gebruikt door verschillende zorginstellingen. ‘En een fabrikant van schuifdeuren', vertelt salesmanager Evert Alink. De naam Fontaneda verwijst naar de zestiende-eeuwse schrijver Hernando de Escalante Fontaneda, die schreef over de bron van eeuwige jeugd.

Focus

Voor BlueMesa betekent de overname een uitbreiding van het werkterrein. Als onderneming in Delft ligt de focus van het bedrijf vooral op de Randstad. ZorgPlus is gevestigd in Apeldoorn en heeft klanten door het hele land.

ZorgPlus ontwikkelt sinds 1997 geautomatiseerde oplossingen voor de zorg. Het bedrijf is ontstaan uit een deel van de ict-afdeling van Nieuwe Waterweg-Noord, een voorloper van Argos Zorggroep, en de overeidsorganisatie NZI. Een aantal van de consultants heeft een achtergrond in de zorg. Het elektronisch cliëntendossier Magiz is het belangrijkste product.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-03T16:29:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.