Ecabo vindt Ingram Micro beste ICT-stagebedrijf

Succes

Ict-distributeur Ingram Micro uit Nieuwegein is het beste Nederlandse stagebedrijf in de ict-sector. Jaarlijks gaat kenniscentrum Ecabo op zoek naar de beste stagebedrijven voor mbo'ers in verschillende sectoren. Hierin wordt de ict-sector gecombineerd met media.

'De rode draad van het opleiden is dat de leerling bij Ingram Micro continu centraal wordt gesteld', zegt Ecabo-sectormanager Hans Blankendaal. 'Voor elke leerling is er sprake van maatwerk. De praktijkopleiders krijgen voldoende tijd om gesprekken te voeren met leerlingen. Hrm heeft speciale documenten ontwikkeld om de begeleiding goed te kunnen uitvoeren.'

Ingram Micro heeft volgens eigen zeggen veel profijt van hun stagiairs. 'We dragen graag bij aan hun ontwikkeling', aldus een woordvoerder van de ict-distributeur. 'Wij hebben inmiddels ook een aantal succesverhalen waarbij we stagiairs na hun stageperiode een baan hebben aangeboden. Wij zien een afstudeerstage dan ook als een ideaal voortraject om kennis te maken met een toekomstige medewerker.'

Andere sectoren

Naast de sector ICT en Media konden stagebedrijven van Ecabo de beste worden in de sectoren Banken, Verzekeraars en Financieel intermediairs, Particuliere Beveiliging, Publieke Veiligheid, Defensie, Financieel-administratieve en secretariële beroepen, Juridische beroepen en Commerciële beroepen. Elke sector levert één beste stagebedrijf op.

Tijdens een evenement op 15 november 2012 in de Amsterdam Arena maakt een vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs, bekend wie van deze acht sectorale winnaars het beste stagebedrijf van Ecabo is. Het winnende stagebedrijf krijgt een bedrag van 2500 euro. Dit bedrag moet het bedrijf besteden aan een maatschappelijk onderwijsproject. De winnaar van kenniscentrum Ecabo wordt na 15 november voorgedragen voor de nationale prijs 'Stagebedrijf van Nederland', georganiseerd door de Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Alle zeventien kenniscentra in Nederland leveren hiervoor hun winnaars aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-13T10:30:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.