Phaer organiseert cursus computervisie

Phaer levert kennis computervisie aan klanten, zoals Robomotive.

De Belgische ict-dienstverlener Phaer uit Gentbrugge organiseert in Eindhoven de tweedaagse introductiecursus ' Machine vision for mechatronic systems' voor machinebouwers. De cursus wordt speciaal in Nederland gehouden omdat hier meer aan machinebouw en productie van industriële robots wordt gedaan dan in België. Computervisietechnologie maakt het mogelijk om machines (computers) te laten zien. Volgens Phaer is 'machine vision' de sterkst groeiende niche binnen de industriële automatisering.

De cursus vindt plaats op 27 en 28 september aanstaande. De deelnemers maken kennis met de theoretische en praktische achtergronden van beeldvorming, beeldverwerking en de integratie van machine vision in systemen met aspecten als nauwkeurigheid, foutbudgetten, meetsnelheid en data interfaces. Docenten zijn Jef Horijon, systeemarchitect bij Assembléon, en Harry Broers, vision system architect bij Philips Applied Technologies.

Computervisie

Phaer levert componenten voor vision-systemen en adviseert machinebouwers en producenten van industriële robots in België en Nederland. Computervisietechnologie maakt het mogelijk om machines (computers) te laten zien. Een computervisiesysteem wordt gebouwd op maat van de toepassing. Het neemt het licht op dat een product of proces uitstuurt en verwerkt het om er via beeldanalyse- en datareductie-algoritmiek een reproduceerbare (automatisering) beslissing of een waardeoordeel uit te halen.

Vervolgens geeft het systeem zijn beslissing of oordeel door aan andere machines, zoals robotbesturingssystemen, of aan informatiesystemen, zoals bijvoorbeeld een bewakingssysteem. Als computervisie toegepast wordt in een industriële context, spreken we van machine vision. Buiten de industrie wordt computervisie ingezet in medische scanners en militaire systemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-25T11:32:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.