Robbert-Jan Stegeman (Alliander) is beste CIO

Robbert-Jan Stegeman

Robbert-Jan Stegeman

Robbert-Jan Stegeman, cio bij Alliander, is winnaar van de CIO of the Year Award 2012. Een vijfkoppige jury, onder voorzitterschap van Computable-expert Bernhard van Oranje, heeft hem gekozen als opvolger van DSM-cio Aloys Kregting. De bekendmaking vond plaats tijdens de achtste CIO Day in Noordwijkerhout.

Het thema van de CIO Day 2012 was ‘The Past is the Future’. Het idee hierachter is dat de cio zijn of haar organisatie met behulp van informatietechnologie klaar moet maken voor de toekomst. In de praktijk zal dat neerkomen op een mix van bewezen oplossingen en moderne mogelijkheden op het gebied van bijvoorbeeld (in-memory) analytics, big data, cloud computing en mobiele technologieën.

Denken in scenario’s

‘Ook het kunnen denken in scenario’s speelt hierbij een rol’, aldus juryvoorzitter Bernhard van Oranje, mede-oprichter van Levi9 Global Sourcing. ‘Al deze aspecten hebben dit jaar meegewogen bij het selecteren van een winnaar. De uiteindelijke beoordeling blijft evenwel voornamelijk gebaseerd op de uitkomsten van een onderzoek door The Boston Consulting Group, het door Qhuba en S-TM vastgestelde persoonlijkheidsprofiel en zaken die de cio binnen haar of zijn organisatie heeft verwezenlijkt.’

Robbert-Jan Stegeman dankte zijn overwinning aan een reeks bereikte resultaten binnen Alliander. ‘Hij is een slimme en enthousiaste cio, die zijn organisatie vanuit kennis en visie klaarstoomt voor de toekomst’, motiveerde Van Oranje de keuze. ‘Hij denkt vanuit de business en gebruikt als geen ander de kracht en mogelijkheden van informatietechnologie om het gehele bedrijf te ondersteunen en waar nodig te veranderen. Hij is in onze ogen een terechte winnaar en het toonbeeld van een moderne cio, die flexibel en slagvaardig inspeelt op veranderende omstandigheden.’

Negen genomineerden

In totaal waren er negen genomineerden. Er zijn zo’n honderd Nederlandse cio’s door de jury uitgenodigd om mee te dingen naar de titel. De genomineerden voor de CIO of the Year Award van 2012 waren Eric de Brouwer (ABB), Robbert-Jan Stegeman (Alliander), Harry Schroot (Crucell), Rikky van Osch (Equens), Roel Bakker (Imtech), Martin Lohmeier (Marel), Anton Langeler (O’Neill), Marcel Krom (PostNL) en Rien Peekstok (VTech).

De kernjury wordt gevormd door Bernhard van Oranje (Levi9 Global Sourcing), René Steenvoorden (voorzitter van het CIO Platform Nederland en cio bij Rabobank), Hanno Ketterer (Boston Consulting Group) en Rob Beijleveld (ICT Media). Lineke Sneller, cio bij Vodafone en Award-winnaar in 2010, nam tijdelijk zitting in de jury. Zij zal voor de verkiezing van 2013 gevraagd worden plaats te maken voor de winnaar van 2011, Aloys Kreging van DSM. Het gezelschap werd ook dit jaar weer bijgestaan door Tjibbe en Bianca van der Zeeuw, respectievelijk van Qhuba en S-TM, en CIO Magazine-hoofdredacteur Hotze Zijlstra.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-14T11:45:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.