CIO wil uitdaging, geen geld

CIO

Een nieuwe uitdaging is de belangrijkste motivatie van chief information officers om van baan te wisselen, meer geld speelt nauwelijks een rol. Een op de drie ict-directeuren noemt uitdaging als belangrijkste reden voor een carrièrestap. Op de tweede plaats komt meer invloed op de business-strategie van de organisatie (28 procent), blijkt uit de IT Leadership Strategic Survey van de internationale recruiter Harvey Nash.

Het onderzoek gaat uitgebreid in op de carrièrewensen van cio’s wereldwijd. Het blijkt dat 82 procent van de cio’s tevreden is binnen zijn huidige rol, maar dat één op de vijf zich wel actief oriënteert op een nieuwe functie. Van de ondervraagden zegt 14 procent de functie van algemeen directeur te ambiëren en 15 procent gaat voor de rol van chief operations officer.

‘Hoewel de salarissen van veel cio’s door de crisis bevroren of zelfs gedaald zijn, blijkt toch dat 82 procent tevreden is binnen zijn of haar huidige functie, zegt algemeen directeur en Computable-expert Jan-Leen ’t Jong van Harvey Nash Nederland. ‘Het salaris komt dan ook nauwelijks als argument naar voren wanneer cio’s op zoek zijn naar een nieuwe baan. Willen organisaties hun topmensen binnenboord houden, dan is dit een belangrijke factor om rekening mee te houden.’

Harvey Nash is een international dienstverlener op het terrein van detachering, contractmanagement, international executive search, werving, selectie, outsourcing en offshoring. De organisatie telt wereldwijd ruim vijfduizend professionals in veertig kantoren in Europa, de Verenigde Staten, Australië, Hong Kong en Vietnam. 

Wensenlijstje

Bovenaan het wensenlijstje van de cio staat kennis op het gebied van enterprise architectuur, zo bleek eerder uit de onderzoeksresultaten van Harvey Nash. In 2011 bleek dat Nederlandse cio’s vaker dan zijn collega’s in andere landen een beroep doet op flexibele arbeidskrachten. Ook ontberen cio’s invloed op het innovatiebeleid van hun organisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-10T17:23:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.