Gilde verzelfstandigt detacheerder TMC

Dit artikel delen:
Euro

Investeringsmaatschappij Gilde Buy Out Partners in Utrecht brengt de onlangs overgenomen technisch detacheerder TMC uit Eindhoven onder in de nieuw opgerichte dochteronderneming Time Acquisition. Gilde deed eind november 2012 een bod van een kleine zeventig miljoen euro op het toen nog beursgenoteerde TMC.

Bij TMC werken zo'n vijfhonderd man, onder wie een groep SAP-specialisten. Met de financiële steun van Gilde wil het advies- en detacheringsbureau groeien in Nederland en omringende landen, zowel organisch als via overnames.

Gilde financierde de overname met een combinatie van eigen en vreemd vermogen. De groep grootaandeelhouders van TMC, goed voor zo'n 81 procent van het aandelenkapitaal, was al akkoord met de voorgenomen overname. Het merendeel van deze groep aandeelhouders heeft zich gecommitteerd om deel te nemen in het kapitaal van Gilde.

De detacheerder zou aanvankelijk worden ondergebracht in het Gilde Buy Out Fund IV, dat een totaal vermogen heeft van achthonderd miljoen euro en waaraan dertig investeringsfondsen mee doen. In plaats daarvan heeft Gilde gekozen voor het oprichten van een nieuwe dochteronderneming.

Bijzonder businessmodel

TMC is opgericht in 2000 en zal zijn activiteiten onder dezelfde naam en met hetzelfde management als zelfstandige onderneming voortzetten. De detacheerder heeft een bijzonder businessmodel, waarbij werknemers zijn georganiseerd in cellen. Het model staat intern bekend als ‘werkondernemerschap’, een combinatie van werken en ondernemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-14T12:19:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.