Leden vakbonden stemmen in met ICK-CAO

Handen schudden

De leden van de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie hebben ingestemd met de nieuwe cao voor de Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologiebranche (ICK). De nieuwe cao gaat in per 1 januari 2013 en heeft een looptijd van een jaar. Het salaris van de medewerkers bij de bedrijven die de ICK-CAO hanteren, wordt per 1 januari 2013 verhoogd met 1,25 procent. De collectieve prestatiebeloning wordt verhoogd van 2,05 naar 2,3 procent.

De cao voor informatie-, communicatie- en kantoortechnologie (ICK) is bedoeld voor de hardwaresector. Eind december 2012 kwamen de vakbonden en de Werkgeversvereniging ICT (gelinkt aan branchevereniging Nederland ICT) al tot overeenstemming. Daarna moesten de bonden de cao nog voorleggen aan hun leden. Die hebben nu ingestemd.

Volgens Ger Klinkenberg, als bestuurder van FNV Bondgenoten betrokken bij de onderhandelingen, is het prettig dat er nu eens een keer een ICK-CAO op tijd is afgesloten. In voorgaande jaren duurden de onderhandelingen tussen de werkgeversvereniging en de bonden veel langer. De economisch moeilijke tijden hebben in zijn ogen zeker een rol gespeeld in de snelle totstandkoming van het akkoord.

'Het is niet zo dat we de vlag uithangen, maar we mogen best tevreden zijn over het resultaat', stelt Klinkenberg. 'Een loonsverhoging van 1,25 procent lijkt mager, maar is alleszins te verdedigen gezien de huidige zware economische omstandigheden. Er zijn sectoren waar helemaal geen verhoging van het salaris plaatsvindt.'

Sociale innovatie

Klinkenberg is blij dat partijen ook voortgang hebben geboekt over de paragraaf Sociale Innovatie. Er zullen dit jaar aanbevelingen worden uitgewerkt over onderwerpen als opleidingen, omgaan met oudere werknemers, gezondheid, flexibiliteit en arbeidstijden. Deze aanbevelingen worden meegenomen in de volgende cao-onderhandelingen. 'Het is voor werknemers belangrijk om opleidingen te kunnen blijven volgen met het oog op het behoud van werk in de toekomst. Voor werkgevers is het goed na te denken over hoe ze werknemers aan hun bedrijf willen binden.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Is het ook bekend hoeveel procent van de branche vertegenwoordigd wordt door deze bonden?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij FNV

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-11T11:41:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.