Ctac-medewerkers bouwen app voor kankerkliniek

Vrouw tablet zakelijke apps

De beursgenoteerde SAP-dienstverlener Ctac in Den Bosch steunt in 2013 de Stichting Verbeeten Fonds als goed doel. Het bedrijf start het project ‘Verbeetering’: het bouwen van app waarin kankerpatiënten hun medicijngebruik bijhouden, afspraken bewaken en informatie over hun behandeling kunnen opzoeken. De ontwikkelkosten worden gedragen door Ctac en individuele medewerkers.

Het Verbeeten-fonds stimuleert onderzoek naar behandelingen van kanker en biedt middelen om de voorlichting en begeleiding van patiënten met kanker te verbeteren. Het aan het fonds gelieerde zorginstituut is een ziekenhuis gespecialiseerd in radiotherapeutische oncologie en nucleaire geneeskunde.

Elk jaar steunen medewerkers van Ctac een goed doel. Zij kiezen daarbij voor een organisatie die door een medewerker wordt voorgedragen. In 2013 helpen zij op verzoek van Richard Benschop van Ctac Education via de Stichting Verbeeten Fonds het gelijknamige instituut een stapje verder.

Ctac-medewerkers helpen de stichting met geld inzamelen en hun eigen vaardigheden in het bouwen van apps. De app krijgt een algemeen informatiedeel over kanker en een deel waarin de patiënten van het Instituut Verbeeten centraal staan. Het is de bedoeling dat ze straks hun medicijngebruik kunnen bijhouden, afspraken bewaken en praktische informatie over hun behandeling kunnen raadplegen.

Lunch doneren

Ctac organiseert verschillende activiteiten voor het inzamelen van geld. Zo kunnen medewerkers per maand de kosten voor een lunch doneren of eenmalig een bedrag geven. Ook kunnen zij een vakantiedag doneren via ‘Werk eens voor een Ander’ (WeveA), of sponsoren werven voor deelname aan de Tilburg Ten-miles.

Het initiatief wordt gesteund door Ctac-ceo Henny Hilgerdenaar. ‘Ctac wil laten weten dat het een bedrijf is dat zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus neemt. Ik ben ervan overtuigd dat Ctac en zijn medewerkers ook in 2013 iets kunnen betekenen voor de samenleving.’

Doe een wens

In 2012 steunde Ctac Make-A-Wish Nederland, voorheen Doe Een Wens. In totaal bracht het bedrijf 20.000 euro binnen en heeft zo wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte in vervulling kunnen laten gaan. Het opgehaalde bedrag omvatte onder andere donaties van medewerkers en giften van genodigden bij de opening van het nieuwe Ctac-pand vorig jaar. Ook werd geld opgehaald door mee te lopen aan de Dam tot Dam-loop en werden er dromen daadwerkelijk uitgevoerd samen met Ctac-medewerkers.

Ctac-medewerkers streven ernaar om elk jaar een concrete bijdrage te leveren aan een goed doel. In 2011 hebben zij zich ingezet voor de bouw van een kinderkamp in Roemenië: Kidscamp Romania. In 2010 was de Stichting Metakids het goede doel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-22T11:49:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.